Arnavutköy Belediyesi
Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes

Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes

14 Kasım 2023 Salı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Arnavutköy’de 50 bin ağaç toprakla buluştu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, 'Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes' adı altında başlatılan ağaç dikme kampanyasında 50 bin ağaç dikildi. 

Arnavutköy Tayakadın'da gerçekleştirilen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. Vali Davut Gül ve Başkan A. Haşim Baltacı, öğrencilerle birlikte ağaç dikimi yaparak, dikilen fidanları suladı. Vatandaşlara ise fidan dağıtımı yapıldı. 

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, "Bugün ağaçlandırma günü vesilesiyle daha önce maden ocakları olarak kullanılan bu bölgeleri yeniden asli hürriyetine kavuşturmak üzere buradayız. Bu güzel yavrularımızla beraber hem yeşilin ne anlama geldiğini hem ağaçlandırmanın önemini güzel bir şekilde onlara anlatmanın en doğal ve güzel yolu birlikte ağaçlandırma çalışması katılmak" dedi.

Ayrıca, Arnavutköy Belediye Başkanı, iskan almaya gelen binaların cephelerinde nitelikli ağaç ekimini iskanın bir şartı haline getirdiklerini belirterek, "Bu da hem farkındalığın oluşmasına hem de bölgede daha yeşil kent peyzajının etkin hale gelmesine sebep teşkil edeceği önemli bir husustur" şeklinde konuştu.
 

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?