8 Bin Ağaç Toprakla Buluştu

23 Kasım 2023 Perşembe

Yeni yapılara getirilen ağaç dikme zorunluluğu ile yapı sahipleri tarafından yaklaşık 8 bin ağaç dikildi.

Arnavutköy Belediyesi, çevre ve yeşil alanları korumak adına önemli bir adım atarak yeni binalara iskân verirken ağaç dikimini zorunlu hale getirdi. Bu çevre dostu uygulama kapsamında, yaklaşık 8 bin ağaç toprakla buluştu.

Arnavutköy Belediyesi, kentsel dönüşüm ve yeni binaların çevreye olan etkilerini en aza indirmek amacıyla örnek bir projeye imza attı. Geçen yıl, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı tarafından Milli Ağaçlandırma Günü'nde duyurulan proje kapsamında, iskân izni almak isteyen yapı sahiplerine belirlenen sayıda ağaç dikme zorunluluğu getirildi. Bu kararın ardından Arnavutköy'de yeni binaların çevresine, yapı sahipleri tarafından toplam 8 bin adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.

İlçe sakinleri tarafından olumlu karşılanan bu çevreci yaklaşım, Arnavutköy'ün cadde ve sokaklarında yeşilin daha fazla hakim olması amacını taşıyor. Yetkililer, gelecek dönemlerde de çevre dostu projeleriyle ilçenin doğal yaşam alanlarını artırmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Çevre HABERLERİ