Arnavutköy Belediyesi
Yeşil Alanlarda İlaçlama ve Bakım İşlemi Yapılıyor

Yeşil Alanlarda İlaçlama ve Bakım İşlemi Yapılıyor

31 Ağustos 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi ekipleri yeşil alanlarda bakım-onarım, inpower ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki yeşil alanların ve parkların bakımı, onarımı, ilaçlama ve düzenlemeleri konusunda etkin çalışmalarını sürdürüyor. Sıcak hava koşullarının etkisiyle birlikte artan haşere sorununa karşı önlem alarak, vatandaşların huzurlu vakit geçirmesini sağlıyor.

Haşere kaynaklı rahatsızlıkları önlemek amacıyla ilaçlama çalışmaları düzenli aralıklarla gerçekleştiriliyor. İlaçlama çalışmaları ile yakağan, beyazsinek, çayır sineği gibi yeşil alanlarda sıkça görülen haşerelerin yayılmasının önüne geçmek hedefleniyor. Özellikle okul, hastane ve park çevrelerinde bu çalışmalara ayrı bir özen gösterilerek, vatandaşların sağlığı korunuyor.

Yeşil alanların düzeni ve temizliği için de titizlikle çalışan ekipler, gelişi güzel çıkan otları temizleyerek parkların estetik görünümünü koruyor. Aynı zamanda hasar görmüş banklar, oyun alanları, süs havuzları ve yollarda bakım ve onarım işlemleri yapılıyor.

Bitkilerin daha sağlıklı bir şekilde büyümesine destek olmak amacıyla, köklendirme hormonu olarak bilinen "inpower" uygulaması da kullanılıyor. Bu sayede bitkilerin kök gelişimi teşvik edilerek daha güçlü ve dayanıklı hale gelmeleri sağlanıyor.

Arnavutköy Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşil alanların sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda vatandaşların sağlığı ve konforu açısından da düzenli bir şekilde bakım gerçekleştirerek ilçe sakinlerine daha yaşanabilir bir çevre sunuyor. 

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?