Arnavutköy Belediyesi
Atıklar Kaynağında Ayrıştırılıyor

Atıklar Kaynağında Ayrıştırılıyor

06 Eylül 2022 Salı

Kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması için oluşturulan geri dönüşüm projeleri ile daha temiz ve sağlıklı bir Arnavutköy hedefleniyor.

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu geri dönüşüm projeleri ile gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma noktasında yapılan çalışmalar sistemli ve düzenli bir şekilde uygulanıyor. Plastik, metal, cam, kâğıt, pil, ev tekstil ürünleri ve kullanılmış yağlar geri dönüşüme kazandırılarak doğal yaşamın desteklenmesi ile birlikte ekonomiye de katkı sağlanıyor.

Sıfır Atık projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “ Arnavutköy’ün çeşitli yerlerinde bulunan Mobil Atık Getirme Merkezi konteynerleri ile plastik, metal, bitkisel atık, yağ, kâğıt gibi atıklar toplandıktan sonra ayrıştırılmak üzere, toplama merkezlerine taşınarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Kullanılmış Giysi ve Tekstil Kumbarası ile toplanan giysi, ayakkabı ve ev tekstil ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Arnavutköy’ün farklı bölgelerine yerleştirilen Atık Cam Toplama Kumbarası ve Atık Pil Toplama Kutusu ile toplanan pil ve atık camlar ülke ekonomisine yeniden kazandırılıyor. Sıfır Atık projesi ile katı atık miktarının azaltılması, hammadde tasarrufunun sağlanması, kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması, enerji verimliliğinin arttırılması, küresel ısınmanın yavaşlatılması ve çevre kirliliğinin azaltılması hedefleniyor. Geri dönüşüm ve çevre hassasiyetini her alanda göstermek, yaşlı dünyamız için yerinde olacaktır” diye konuştu.
 

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?