Arnavutköy Belediyesi
Çöp Konteyneri Bakım, Yıkama ve Dezenfekte Çalışmaları Devam Ediyor

Çöp Konteyneri Bakım, Yıkama ve Dezenfekte Çalışmaları Devam Ediyor

09 Eylül 2022 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte işlemleri devam ediyor. İlçe genelindeki çöp konteynerleri yenilenerek tasarruf sağlanıyor.

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından daha temiz ve sağlıklı bir Arnavutköy için sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Arnavutköy’ün mahalleleri, caddeleri ve sokaklarında bulunan çöp konteynerleri; görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi, bakteri ve sinek oluşumunun engellenmesi amacıyla Arnavutköy Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün belirlediği program ile periyodik olarak modern araçlar tarafından yıkanarak dezenfekte ediliyor. Bunun yanında Arnavutköy genelinde paslanmış, delinmiş, su sızdıran, kapakları kapanmayan, fiziksel özelliklerini kaybeden ve görüntü kirliliğine neden olan eski çöp konteynerleri yerinden alınarak değiştiriliyor. Toplanan hasarlı ve kullanılamaz durumdaki çöp konteynerleri, tamir edildikten sonra tekrardan hizmete sunularak tasarruf sağlanıyor.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı “Temizlik açısından meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için halk sağlığını tehdit eden ve görüntü kirliliğine neden olan konteynerler toplanarak, etkin bir temizlik hizmeti vermek adına tekrardan kullanıma hazır hale getiriliyor. Bununla birlikte çöp konteynerlerinin yaydığı kötü koku ve bakteri oluşumunun önüne geçilmesi için belirli aralıklarla konteyner ve konteyner alanlarında yıkama ve dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?