Arnavutköy Belediyesi
Okullarda Güvenli Alanlar Oluşturuluyor

Okullarda Güvenli Alanlar Oluşturuluyor

06 Ekim 2023 Cuma

Ahmet Haşim Baltacı “Öğrencilerimiz ve velilerimiz için okulların çevresinde güvenli sokaklar oluşturuyoruz. Çocuklarımız artık güvenli bir şekilde okullarına gidebilecekler.”
Arnavutköy Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Sokak Dönüştürme Prova Uygulaması kapsamında, ilçedeki okul sokakları daha güvenli hale getiriliyor. Proje için pilot bölge olarak Sabri Akın İlkokulu’nun bulunduğu Hicret Mahallesi Berksoy Sokak seçildi. İlerleyen dönemlerde ilçedeki diğer okullarda da benzer çalışmaların devam edeceği belirtiliyor.

Projeyle öğrencilere ve velilere güvenli ve erişilebilir bir çevre sunarak kaza riskinin düşürülmesi hedefliyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalarda, geniş kaldırımlar ve yavaşlatılan araç trafiği ile okul çıkışında bekleme, vakit geçirme ve sosyalleşmeyi sağlayan güvenli bir okul sokağı oluşturuldu. Yapılan düzenlemelerle birlikte, bölgedeki yaya alanları renklendirilerek taşıt ve yaya trafiği için dikkat çekici bir hale getirildi. 

“Çocuklarımız artık güvenli bir şekilde okullarına gidebilecekler”

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı yapmış olduğu açıklama da,  “Öğrencilerimiz ve velilerimiz için okulların çevresinde güvenli sokaklar oluşturuyoruz. Velilerin çocuklarını beklerken oturabileceği banklar yerleştirilerek etrafında yeşil alanlar oluşturuldu. Çocuklarımız artık güvenli bir şekilde okullarına gidebilecekler. Sabri Akın İlkokulu’nda başlattığımız çalışma ilçemizdeki diğer okullarda da devam edecek” şeklinde konuştu.  

Arnavutköy Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, ilçedeki okul sokaklarını güvenli, estetik ve kullanışlı hale getirerek hem öğrencilerin hem de velilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. 
 

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?