

Arnavutköy Belediyesi pandemi döneminde geleceğe yatırım yaparak, ilçenin birçok noktasında kütüphane açtı. İlçeye kazandırılan modern kütüphaneler, pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla kitapseverleri ağırlayacak.
Kovid-19 salgınıyla sosyal ve kültürel etkinliklerine ara veren Arnavutköy Belediyesi, bu dönemde ilçeye birçok yeni kütüphane kazandırdı. Daha önce açılan 23 bin kitaplı Şehir Kütüphanesi ve 2 bin kitaplı Arnavutköy Millet Kütüphanesi’nin ardından pandemi döneminde, 4 bin 500 kitaplı Cahit Zarifoğlu Millet Kütüphanesini vatandaşların hizmetine sundu.
2021 yılında pandemi döneminin uzamasıyla kütüphane yatırımlarına hız kesmeden devam eden Arnavutköy Belediyesi, Erdem Bayazıt Kütüphanesi’ni ve İslami Eserler Kütüphanesi’ni de hayata geçirdi. Kısa sürede tamamlanacak olan Mehmet Akif İnan Kütüphanesi, Hadımköy Kütüphanesi ve İmrahor Kütüphanesi de yakın zamanda vatandaşları ağırlayacak.
“Pandemi döneminde gençlerimiz için çalıştık”
Genç nüfusumuzun en iyi şekilde yetişmesiyle ilgili ciddi çalışmalarımız var diyen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Salgın hastalık dönemini evlerinde geçirmek durumunda olan gençlerimizin, pandemi süreci bittikten sonra kaybettikleri zamanı nasıl daha etkin bir şekilde yerine koyarlar bunun üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Daha önce var olan gençlik merkezlerimizin devam etmesi kaydıyla, bazı gençlik merkezlerimizi dönüşüme tabi tuttuk. Buna ilave olarak yeni yerler, yeni mekânlar açtık. Yeni mekânlarımız, gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak imkânları da içinde barındıran bir nevi kitap kafeler olarak oluşturduk. Ve mahallerimizde birer birer inşa ediyoruz. Bunların en önemlileri son dönemde hayata geçirdiğimiz Cahit Zarifoğlu, restorasyonunu aslına uygun olarak yapıp, İslami Eserler Kütüphanesine çevirdiğimiz Haraççı mahallemizdeki kütüphanemiz, yine Haraççı’da bulunan Erdem Bayazıt Kütüphanemiz bunlardan bazıları. İmrahor meydanımızda yer alan binamız ve Hadımköy tarihi istasyon binaları yanında yer alan binamızda çok yakında kitap kafe olarak hizmete alınacak. Ayrıca Nenehatun meydanımızda yer alan Mehmet Akif İnan Kütüphanemizde çok yakında kitapseverlerle buluşacak” dedi.
İslami Eserler Kütüphanesi Açıldı
İlçede tarihi eser değerinde olan ve yıllarca kullanıldıktan sonra atıl kalan birçok eseri kullanıma kazandıran Arnavutköy Belediyesi, son olarak Haraççı mahallesinde bulunan Abdülhamid Han tarafından kızı Naime Sultan adına yaptırılan tarihi camiyi restore etti. Çoğunluğunu İslami kaynakların oluşturduğu kütüphanede; alt kat ve üst katta sohbet alanları bulunuyor. Tarihin yeniden canlandığı kütüphanede dini sohbetler yapılıp; İslami araştırmalar yapılabilecek.
Şairlerin İsmi Arnavutköy’de Yaşatılıyor
Arnavutköy Belediyesi tarafından ünlü şairlerin isimleri, yeni açılan kütüphanelerde yaşatılıyor. Pandemi döneminde çalışmaları tamamlanarak açılan, 4 bin 500 kitaplı Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi’nden sonra Haraççı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kütüphaneye yedi güzel adamdan biri olan Erdem Bayazıt’ın ismi verildi.
6 bin kitabın yer aldığı kütüphanede, yeni nesil akıllı sistemler kullanılarak vatandaşların aradıkları kitapları hızlı bir şekilde bulmaları sağlanıyor. 20 adet bilgisayarın bulunduğu binada 3 derslik ve 100 kişilik de konferans salonu bulunuyor.
Mehmet Akif İnan Kütüphanesi Açılmak İçin Gün Sayıyor
Pandemi döneminde aralıksız çalışmaların yapıldığı Nenehatun Meydanı, hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Arnavutköy Belediyesi tarafından 5 bin 600 m² alanı kapsayacak şekilde tamamlanan meydan içerisinde modern bir de kütüphane kazandırıldı. İlçede yedi güzel adamın ismiyle açılan kütüphanelere yenisini ekleyen Arnavutköy Belediyesi, kütüphaneye Mehmet Akif İnan ismini verdi.
Hadımköy ve İmrahor Kütüphaneleri Öğrencileri Uğrak Yeri Olacak
Öğrencilere sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkânların yanı sıra öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak nitelikli ders çalışma ortamları oluşturan Arnavutköy Belediyesi, Tarihi Hadımköy İstasyonlarının yanında yer alan kütüphaneyi hazır hale getirdi. 70 kişilik sessiz alan 12 kişilik grup çalışma odası ve 7 bin kitap ile yaşayan bir kütüphane olacak. Kısa sürede tamamlanacak İmrahor meydanında yer alan kütüphane ile birlikte açılacak Hadımköy Kütüphanesi, öğrencilerin uğrak yeri haline gelecek.
1965 yılında doğan A. Haşim BALTACI, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir.
1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim BALTACI, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı.
Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim BALTACI, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.
Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Son yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tekrardan aday olarak seçimi kazandı.
A. Haşim BALTACI, evli ve beş çocuk babasıdır.
Kıymetli Arnavutköylü Hemşehrilerim;
Hepinize en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Fatih Sultan Mehmet; şehir, insan ve medeniyet bağlantısındaki ölçüyü: “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların gönüllerini kazanmak, onları mutlu etmektir” diyerek ifade eder.
AK Parti belediyecilik anlayışı da bu yaklaşım üzerine bina edilmiştir. Halkın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları gerçekleştirerek yaşanabilir şehirler oluşturmak, buralarda yaşayanların duasını ve rızasını kazanmak ana hedef olmuştur.
Bizler de bugüne kadar bu anlayışla hizmet etmeye gayret ettik. İlçe oluşundan bu yana, Arnavutköyün gelişim sürecine hep birlikte şahit olduk. Altyapı, üstyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre, enerji, sosyal belediyecilik, şehircilik, kültür ve spor alanlarında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir noktaya taşıdık.
Gerek Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimiz tarafından yapılan üst ölçekli yatırımlar, gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmet ve yatırımları sayesinde, ‘İstanbul’un Yarını’ haline gelen Arnavutköy’ün, gelecek hedeflere emin ve kararlı yürüyüşünü sürdürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan birikim ve tecrübe, AK Parti kadrolarında mevcut. Bunca hizmeti sizlerden aldığımız yetkiyle başardık. Çok şükür. Cumhur ittifakının oluşturduğu enerjiyle daha iyisini yapmak için yeniden destek ve duanıza ihtiyacımız var.
Gayret bizden, başarı Allah'tan.
Daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.