Bolluca Millet Bahçesi’nin Yapımı Hızla İlerliyor

31 Ocak 2024 Çarşamba

TOKİ ile Arnavutköy Belediyesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen Bolluca Millet Bahçesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Yeşil alanları genişleterek çevre dostu bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen Bolluca Millet Bahçesi Ekolojik Koridor Projesi, kısa bir süre içinde hizmet vermeye başlayacak.

Yaklaşık 310 bin metrekarelik geniş bir alanda hayata geçirilecek olan projede, doğa ile insanın uyum içerisinde yaşayabileceği bir çevre oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında çocuk parkları, spor alanları, rekreasyon alanları, bisiklet yolları, yürüyüş parkuru, seyir terasları ve piknik alanları gibi birçok farklı aktivite alanı bulunacak.

Sosyal Alanlar ve Dere Islahı

Ayrıca, toplumsal etkileşimi teşvik etmeyi amaçlayan sosyal tesisler ve millet kıraathanesi gibi alanlar da Bolluca Millet Bahçesi içerisinde yer alacak. Bu mekanlar, bölge sakinlerinin bir araya gelmesine ve sosyal etkileşimi arttırmalarına olanak sağlayacak.

Projenin çevre dostu yaklaşımı kapsamında, ekolojik dere ıslahı da önemli bir yer tutuyor. Bolluca Deresi ve etrafındaki su kaynakları korunarak, dere yatağı ıslah edilecek. Bu sayede doğal ekosistem korunacak ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulacak.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, projenin önemini vurgulayarak, "Bolluca Millet Bahçesi, sadece bir yeşil alan değil, aynı zamanda sosyal etkileşimi artırmayı, doğayı korumayı ve çevre dostu bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor. Bu proje, Arnavutköy'ümüze değer katacak ve bölge sakinlerinin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan haline gelecek" dedi.

Yatırım HABERLERİ