Arnavutköy Belediyesi
Sezai Karakoç Kütüphanesi Kapılarını Açtı

Sezai Karakoç Kütüphanesi Kapılarını Açtı

25 Ekim 2023 Çarşamba

Sezai Karakoç Kütüphanesi yaklaşık 10 bin kitap ile vatandaşların hizmetine açıldı. 

Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi'nde yeni bir kültürel merkezi daha vatandaşların hizmetine sundu. Ünlü şair ve düşünür Sezai Karakoç’un adını taşıyan bu kütüphane, zengin içeriği ve modern donanımlarıyla dikkat çekiyor. Kütüphane içerisinde, 22 kişilik sessiz çalışma alanı, 24 kişilik kıraathane bölümü, 16 bilgisayarlık bilgisayar bölümü, 24 kişilik kafeterya bölümü ve 7 kişilik toplantı odası bulunuyor. 

İçerisinde yaklaşık 10 bin kitap bulunan kütüphane, okuma tutkunlarına geniş bir yelpazede seçenek sunuyor. Kütüphaneyi ziyaret eden vatandaşlar, sadece kitap okuma deneyimi ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda yapılan ikramlarla birlikte, sohbet etme ve sosyalleşme imkanı da buluyor. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla "İlçemize yeni bir kütüphane daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Edebiyatımızın seçkin ismi merhum şair Sezai Karakoç’un ismini taşıyan dokuzuncu kütüphanemiz, İmrahor Mahallemizde gençlerimize ve tüm kitapseverlere hizmet sunmaya hazır. Nice şair ve yazarın yetişmesine katkı sağlaması dileğiyle, ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Akıllı Kütüphane Sistemi

Arnavutköy Belediyesi, kütüphane hizmetlerini daha da erişilebilir kılmak amacıyla Akıllı Kütüphane Sistemi’ni kullanıyor. Vatandaşlar bu sisteme www.arnavutkoymilletkiraathanesi.com adresinden kolayca üye olabiliyor, kitap sorgulaması yapabiliyor ve randevu alarak istedikleri kitapları kütüphaneden 15 gün boyunca ödünç alabiliyor
 

Yatırım HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?