Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Bilim Merkezi Kuruluyor

Arnavutköy’de Bilim Merkezi Kuruluyor

22 Mart 2023 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi tarafından Arnavutköy’ün ilk ve tek bilim merkezi kuruluyor. Bu proje ile bilim ve teknolojinin ulaşılır bir hale getirilmesi amaçlanıyor. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından yapımına başlanan, tamamlandığında Türkiye’nin sayılı bilim merkezlerinden birisi olacak ve geleceğin bilim insanlarının yetişeceği Arnavutköy Bilim Merkezi’nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.  Bilime, teknolojiye ve sanata verdiği destekler ile bilinen Arnavutköy Belediyesi, ilçede gençlerin bilime olan ilgisini artırmak ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla yapımına başladığı Arnavutköy Bilim Merkezi’nde çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. 

Bilim ve teknolojide farkındalık oluşturacak olan bu proje ile bilimsel öğrenmenin her yaş grubunda sağlanmasının önü açılmış olacak. Eğitim çağındaki gençlerin hayatına büyük katkılar sağlayacak olan merkez, buluşma noktası haline gelecek. İlçedeki gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturacak olan merkezin içerisinde birçok alan bulunacak. 

Toplam 12 bin m² alan üzerine kurulan bilim merkezi tamamlandığında içerisinde planetaryum, fuaye ve sergi alanı, çok amaçlı salon, deneyap atölyeleri, bilim laboratuvarları, şehir kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, teknoloji eğitim merkezi gibi çok işlevsel alanlar bulunacak. Ayrıca alan içerisinde gençlerin sosyalleşebileceği kafe ve restoranlar da bulunacak. 
 

Yatırım HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?