Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Hizmete Açıldı

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Hizmete Açıldı

19 Mart 2024 Salı

Arnavutköy ve Havalimanı arasındaki mesafeyi 8 dakikaya düşürecek Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arnavutköy'de gerçekleşen açılış törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candaroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uzaktan bağlantıyla açılış törenine katıldı.

İstanbul Havalimanı 8 dakikaya düşecek

Yeni metro hattı; Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere toplamda 4 istasyondan oluşuyor. Bu hat sayesinde Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 8 dakikaya inerek büyük bir ulaşım kolaylığı sağlanmış olacak. Türkiye'de bir ilk olan bu metro hattında demiryolu altyapı sistemi kullanılarak sessiz ve konforlu bir ulaşım imkânı sunulmaktadır.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 31 Mart’a Kadar Ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye'nin en uzun raylı sistem ring hattını tamamlayacağız. Projenin Halkalı istikametindeki etabını 1 yıl içinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek. Arnavutköy-Gayrettepe arasındaki ulaşım da 41 dakikaya düşecek. Havalimanımızın açılmasından bu yana İstanbul'a 162 km'ye yakın raylı sistem kazandırdık. Şehrimizdeki raylı sistem ağının toplam mesafesi ise 362 km'yi buldu. Bu raylı sistemlerin büyük bölümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılmıştır." dedi. Erdoğan ayrıca, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Açılış programında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapımına başlanan ve tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılışını gerçekleştirdik. Bu hat ile Arnavutköy ve Havalimanı arası 8 dakikaya düşecek. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yatırım HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?