

Arnavutköy Belediyesi, keyifli vakit geçirmeleri için ilçede yaşayan anneler ve kızlarını kampta buluşturdu.
Arnavutköy Belediyesi, birlikte keyifli vakit geçirmeleri için ilçede yaşayan anneler ve kızları için kamp düzenledi. Arnavutköy İmrahor mesire alanında başlayan ve 2 gün süren kampa yaklaşık 80 anne ve kızı katıldı. Teknolojik aletler olmadan sadece sosyalleşmek amacıyla kampa giren anneler ve kızları, macera parkı, deniz bisikleti, geleneksel okçuluk, matrak oyunu, yükseklik korkusunu yenmeleri için dev salıncak etkinliklerinde keyifli vakit geçirdi.
Birçok aktivite ile keyifli vakit geçiriyorlar
Anneler ve kızları, her sabah düzenli olarak eğitmenleriyle birlikte sabah sporu yaptıktan sonra kaldıkları çadırları ve çevresini düzenleyerek sabah kahvaltılarını yapıyor. Öğle yemeğine kadar kendileri için kurulan parkurlarda doyasıya eğlenen aileler, öğle yemeği sonrası geliştirdikleri çeşitli oyunlarla keyifli vakit geçiriyor. Akşam yemeği sonrası kamp ateşi etrafında bir araya gelen anneler ve kızları ateş cambazlarının gösterisi ile keyifli vakit geçiriyor.
“Arnavutköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz”
Hadımköy’den kızıyla beraber geldiğini söyleyen Müzeyyen Çakmak ise, "Kızımla beraber bu kampa katılıyoruz. Bizi çok güzel etkinlikler bekliyor akşam. Bu mesire alanı da çok güzel buradan ayrılırken çok memnun kalacağımızdan eminiz. Çok kalabalık bir ekip geldik kimse kimseyi tanımıyor ama tanıştık kaynaştık. Anne kız deyince ben çok heveslendim ve aldım geldim. Arnavutköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
1965 yılında doğan A. Haşim BALTACI, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir.
1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim BALTACI, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı.
Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim BALTACI, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.
Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Son yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tekrardan aday olarak seçimi kazandı.
A. Haşim BALTACI, evli ve beş çocuk babasıdır.
Kıymetli Arnavutköylü Hemşehrilerim;
Hepinize en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Fatih Sultan Mehmet; şehir, insan ve medeniyet bağlantısındaki ölçüyü: “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların gönüllerini kazanmak, onları mutlu etmektir” diyerek ifade eder.
AK Parti belediyecilik anlayışı da bu yaklaşım üzerine bina edilmiştir. Halkın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları gerçekleştirerek yaşanabilir şehirler oluşturmak, buralarda yaşayanların duasını ve rızasını kazanmak ana hedef olmuştur.
Bizler de bugüne kadar bu anlayışla hizmet etmeye gayret ettik. İlçe oluşundan bu yana, Arnavutköyün gelişim sürecine hep birlikte şahit olduk. Altyapı, üstyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre, enerji, sosyal belediyecilik, şehircilik, kültür ve spor alanlarında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir noktaya taşıdık.
Gerek Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimiz tarafından yapılan üst ölçekli yatırımlar, gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmet ve yatırımları sayesinde, ‘İstanbul’un Yarını’ haline gelen Arnavutköy’ün, gelecek hedeflere emin ve kararlı yürüyüşünü sürdürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan birikim ve tecrübe, AK Parti kadrolarında mevcut. Bunca hizmeti sizlerden aldığımız yetkiyle başardık. Çok şükür. Cumhur ittifakının oluşturduğu enerjiyle daha iyisini yapmak için yeniden destek ve duanıza ihtiyacımız var.
Gayret bizden, başarı Allah'tan.
Daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.