Arnavutköy Belediyesi
100. Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

100. Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

20 Mayıs 2019 Pazartesi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yıl dönümü Arnavutköy’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle Bolluca Stadyumu’nda kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, program başladı.

Programa; Arnavutköy İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Nurettin Saral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hikmet Çolak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Gençlik ve Spor  İlçe Müdürü Hikmet Çolak  yaptı .

Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Milli mücadelenin meşalesinin yakıldığı, Mustafa Kemal Paşa ve Arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan milli direnişin 100. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz diyen Çolak: “Mustafa Kemal Samsun’a çıktığında; temel ilke olarak milletinin ve kendisinin karakterini şöyle açıklıyordu: ‘Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olarak sağlanabilir. Ne denli zengin ve kalkınmış olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık önünde uşaklıktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Türk ulusunun onur ve yetenekleri yeksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse ya bağımsızlık ya ölüm. İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır’ diye konuştu.

Bolluca Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin; halk oyunları, boks gösterileri, şiir ve müzik dinletisi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunması ile devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan bando ve mehter takımı beğeni ile seyredildi. Program sonunda; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve protokol üyeleri ilçede yapılan sportif ve kültürel müsabaka ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?