

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM) ve Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, kursiyerlerin ürettikleri el işleri sergilendi.
Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, tecrübenin temsilcisi, ruhu genç kalan büyüklerimizin özenle hazırlamış oldukları el işleri, Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi’nde sergilendi. Birçok ürünün sergilendiği etkinliğe; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Afşin, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.
Halk Eğitim Merkezi’nde eğitmenlik yapan Kader Sararslan 18 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nde çalıştığını belirterek şunları söyledi:
“4 yıldır AYEM ile ortaklaşa çalışıyoruz. Yaşlılara uğraş terapisi adı altında görev yapıyorum burada. Yaşlılarımızı sabah saat 09:00’da evlerinden alıyoruz. 10:00’da da onlarla sohbet ediyoruz. Onlarla örgüler yapıyoruz. Yaptığımız örgüleri kimsesiz çocuklara veriyoruz. Yaptığımız bereleri askerlere götürüp dağıtıyoruz. Bu ürünlerden yetimhanedeki çocuklara veriyoruz. Yılsonunda da yaptığımız işlerin yer aldığı sergi açıyoruz. Amacımız kendimizi ve yapmış olduğumuz ürünleri tanıtmak. Hep şu soru soruluyor bize ’60 yaşındaki insanlar ne yapabilir?’ bizde bunu ispatlıyoruz. Bu sergi ile 60 yaşındaki insanlar bunları yapabiliyor diye gösterebiliyoruz.”
4 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nden eğitim aldığını söyleyen Kursiyer Hatice Genç:
“Halk eğitim merkezindeki dikiş nakış kursuna gidip geliyorum. Kader hocamdan 4 yıldır eğitim alıyoruz. 3 senedir de AYEM’e geliyorum. AYEM de el işi terapisi yapıyoruz. Yelek örüyoruz. Havlu işliyoruz. Seccade yapıyoruz. Bütün kurs etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Buraya gelmek için hafta sonunu iple çekiyoruz. Belediyemizden, hocalarımızdan çok memnunuz” şeklinde konuştu.
Sergi açılışından sonra Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli ve Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Afşin Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi’ni gezerek Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Ulaş’dan yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldılar.
1965 yılında doğan A. Haşim BALTACI, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir.
1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim BALTACI, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı.
Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim BALTACI, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.
Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Son yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tekrardan aday olarak seçimi kazandı.
A. Haşim BALTACI, evli ve beş çocuk babasıdır.
Kıymetli Arnavutköylü Hemşehrilerim;
Hepinize en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Fatih Sultan Mehmet; şehir, insan ve medeniyet bağlantısındaki ölçüyü: “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların gönüllerini kazanmak, onları mutlu etmektir” diyerek ifade eder.
AK Parti belediyecilik anlayışı da bu yaklaşım üzerine bina edilmiştir. Halkın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları gerçekleştirerek yaşanabilir şehirler oluşturmak, buralarda yaşayanların duasını ve rızasını kazanmak ana hedef olmuştur.
Bizler de bugüne kadar bu anlayışla hizmet etmeye gayret ettik. İlçe oluşundan bu yana, Arnavutköyün gelişim sürecine hep birlikte şahit olduk. Altyapı, üstyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre, enerji, sosyal belediyecilik, şehircilik, kültür ve spor alanlarında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir noktaya taşıdık.
Gerek Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimiz tarafından yapılan üst ölçekli yatırımlar, gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmet ve yatırımları sayesinde, ‘İstanbul’un Yarını’ haline gelen Arnavutköy’ün, gelecek hedeflere emin ve kararlı yürüyüşünü sürdürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan birikim ve tecrübe, AK Parti kadrolarında mevcut. Bunca hizmeti sizlerden aldığımız yetkiyle başardık. Çok şükür. Cumhur ittifakının oluşturduğu enerjiyle daha iyisini yapmak için yeniden destek ve duanıza ihtiyacımız var.
Gayret bizden, başarı Allah'tan.
Daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.