Arnavutköy Belediyesi
Çevre ve Şehircilik Bakanından Müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanından Müjde

19 Haziran 2019 Çarşamba

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Arnavutköy esnafına, küçük sanayi sitesinin temelinin en kısa sürede atılacağı müjdesini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Arnavutköy esnafı ile bir araya gelerek, ilçede yapılacak küçük sanayi sitesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yaptı.

Daha önceki dönemde Küçük Sanayi alanımızla ile ilgili yer edinme sorunumuz oldu diyen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “2014-2019 dönemimde bir çalışma yaptık. Haraççı Muayene istasyonu tarafında 100 bin m2’lik bir alanda. Fakat bu alan rezerv alan ilan edilmesiyle proje uzamasına ve yer değişikliğine sebep oldu. Dolaysıyla çok arzu etmemize rağmen bu amacımıza ulaşamadık. Bu dönem seçim öncesi ilan ettiğimiz Haraççı Taş Ocakları alanında bu dönüşümün olabileceği alanı belirledik ve akabinde ilgili bakanlarımızla irtibata geçtik. Sanayilerimizi bu dönem içerisinde hızlı bir şekilde nasıl mahalle aralarından çıkarabileceğimizi en yetkili ağızdan, şu an bakanımızdan dinleme fırsatına sahibiz. Seçim öncesi yaptığımız toplantılarda beyan etmiştim. Sizleri bakanımızla, olmadı bu konu ile ilgili en yetkili makam kimse buluşturup, bu sorunu ortadan kaldırılacağını söylemiştik. Bugün bakanımız burada ve konuyla ilgili müjdesini verecek” diye konuştu.

Küçük Sanayi Sitesi Arnavutköy’e Hayırlı Olsun

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Kentsel dönüşüm noktasında valiliklerimize bir genelge gönderdik. Şehrimizde acil öncelikli dönüştürülmesi gereken alan varsa, bu alanları 19 Mayıs’a kadar bize bildirin, bizde kentsel döşüm projesini gerçekleştirelim, dedik. Biz kentsel döşümü 3’e ayırdık. Birincisi, acil öncelikli alanlar. Yani deprem riski taşıyan alanlar. İkincisi, ecdadımızın bize bırakmış olduğu alanlar var. Tarihi eserler var. Bu alanların dönüşümü. Üçüncüsü, şehrin merkezinde kalmış sanayi alanlarının döşümü. İşte bugün Arnavutköy’ümüzde esnafımızla bu dönüşümün ayağı olan, sanayi dönüşümünü konuşmak istiyoruz. Biliyoruz bu noktada Arnavutköy Belediye başkanımız sanayi esnafımızın sorununu, problemini bize aktardı. Bizde bakanlık olarak yetkilerimiz dahilinde esnafımıza yapılması gereken destek ne ise onu bugüne kadar yapmaya çalıştık. Ve yapmaya devam edeceğiz.

Değerli esnaflarımız, Arnavutköy ilçemizde yaklaşık 240 adet küçük ölçekli imalat yapan esnafımız var. Oto tamiri yapan, mermer işleri ile uğraşan, marangozluk yapan ve küçük ölçekli atölye işleri ile uğraşan esnafımız bulunmakta.

Ve bu atölyelerimiz artık şehrin merkezinde kalması sebebiyle hem ulaşım konusunda sıkıntı oluşturmakta hem gelen müşterilerimiz hem de esnafımız bu sanayilerden olumsuz anlamda etkilenmektedirler. Tabi esnaflarımızda geleceğini de hesaba katarak, bu olumsuzluklara bir dur dememiz gerekiyor.

Belediyemizde bu noktada bir proje gerçekleştirdi. Belediyemiz, aslında ilk süreci, esnaflarımıza bu noktada arazi satışının yapılması ve akabinde bizimle konuşmasıyla başlattı. Haraççı’da bulunan hazine mülkiyeti üzerindeki yaklaşık 104 dönüm alanda Arnavutköy Küçük Sanayi projesini gerçekleştirdi. Bu projeyi Toplu Konut İdaresi başkanlığımız ile yapalım, esnafımızın ödeyebileceği şartlarda da düzenlemesini yapalım, Arnavutköy esnafına kazandıralım istiyoruz.

Arnavutköy ilçemize modern bir sanayi sitesi kazandırıyoruz. Yaklaşık 240 adet, küçük ölçekli imalat yapan atölyeyi Belediyemiz koordinesi ve TOKİ Başkanlığımız eliyle Haraççı’da bulunan hazine mülkiyetindeki alana taşıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?