Arnavutköy Belediyesi
Osmanlı El Sanatları Sergisi Vatandaşla Buluştu

Osmanlı El Sanatları Sergisi Vatandaşla Buluştu

03 Şubat 2020 Pazartesi

Osmanlı Devleti’nin 721’inci kuruluş yıl dönümü Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan Osmanlı El Sanatları sergisi ile kutlandı. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşun 721. yılı dolayısıyla Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan Osmanlı Motifli ürünler, görücüye çıktı. Bir yıllık emeklerini vatandaşlarla buluşturan kursiyerler, Osmanlı Dönemini anlatan ürünlerini Arnavutköylülerin beğenisine sundu.

Avlu34 alışveriş merkezi içirişinde yer alan sergide; Osmanlı el sanatları statları, resim tezhip ve minyatür sergisi ile çeşitli el işçiliğine ait örnekler yer aldı. Osmanlı insanın günlük hayatında önemli bir yeri olan hasırdan sepetler, gazete kâğıtlarından işlenerek, stantlarda yerini aldı. Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi tarafından organize edilen haftada, Osmanlı Dönemi’ne ait meslek gurupları ile geri dönüşümden elde edilen el işlemeciliği sanatları da vatandaşlarla buluştu. Serginin en dikkat çeken kösesi ise Osmanlı dönemini anlatan, Osmanlı Kıyafetleri köşesi oldu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?