Arnavutköy Belediyesi
Zabıtadan Eğlence Alanlarına Denetleme

Zabıtadan Eğlence Alanlarına Denetleme

18 Mart 2020 Çarşamba

İçişleri Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Arnavutköy Belediyesi COVİD-19 denetimlerine devam ediyor. Eğlence alanları Zabıta Ekiplerince denetleniyor.

Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine corona virüs tedbirleri konulu ek bir genelge daha gönderdi.

Alınan tedbirler kapsamında Arnavutköy Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçede bulunan umuma açık eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, kafe, düğün salonu ve oyun salonlarında denetime çıktı. Fatih Caddesi ve Ayşıl sokakta yoğun şekilde bulunan kafeleri denetleyen zabıta ekipleri, açık bulunan iki kafeye tebligatta bulundu.

Vatandaşlara Hizmet Veren Eğlence Alanları Faaliyetlerini Durdurdu

İçişleri Bakanlığı Tarafından Yayınlanan genelgeye göre, "umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri" geçici bir süreliğine 16 Mart saat 00.00 itibarıyla durduruldu.

Taziye Evlerinin Faaliyetleri Durdurulacak

Genelgeyle, 16 Mart gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, lokanta, kahvehane, internet kafe, kapalı çocuk oyun alanlarının faaliyetleri durduruldu. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre STK genel kurulları, eğitimleri, toplu olarak bir araya gelinen her türlü toplantı da ertelenecek. Genelgeyle, toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu "taziye evleri"nin faaliyetleri 16 Mart 00.00 itibariyle durduruldu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?