Arnavutköy Belediyesi
Bisikletliler Sakarya’dan Vatan Toprağını Aldı

Bisikletliler Sakarya’dan Vatan Toprağını Aldı

12 Temmuz 2018 Perşembe

Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu kapsamında farkındalık oluşturmak için yola çıkan bisikletliler ilk durak olan Sakarya’dan vatan toprağını aldı.

Şehit Ömer Halisdemir 2’nci Ulusal Bisiklet Turu için İstanbul’dan yola çıkan kafile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar’ı ziyaret etti. Kafileyi ağırlayan Bayraktar: “15 Temmuz gecesi yaptığı kahramanlıkla darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in anısına böyle bir organizasyon yapılması takdire şayandır. Arkadaşlarımıza vatan toprağını emanet ettik. Bu organizasyona katılan, emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Farkındalık oluşturmak istedik”

183 kilometrenin sonunda Arnavutköy Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mutlu Bahtiyar, Sakarya’da bir parça toprağı Orhan Bayraktar’dan teslim aldı. Mutlu Bahtiyar, “15 Temmuz günü hain kalkışmada Ömer Halisdemir’in kahramanlığı bütün süreci değiştirdi. Allah ondan ve diğer tüm şehitlerimizden razı olsun. Allah bir daha böyle bir geceyi ülkemize yaşatmasın. Biz Arnavutköy Belediyesi olarak Halisdemir’in anısına böyle bir organizasyon yapmayı ve farkındalık oluşturmayı istedik. Geçen yıl başladık ve bu yıl ikincisini yapıyoruz. Bu tur kapsamında sembolik olarak geçtiğimiz güzergâhlardan vatan toprağı alıyoruz. Bu toprakları da şehidimizin mezarına götürüyoruz. Sakarya’da çok güzel karşılandık. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?