Arnavutköy Belediyesi
Sanat Akademisi’nde Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor

Sanat Akademisi’nde Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor

30 Temmuz 2018 Pazartesi

Yıl boyunca eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor.

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Bugüne kadar binlerce öğrenciye; resim, gitar, bağlama, halk oyunları, tiyatro, ebru sanatı, drama, kısa film, temel fotoğrafçılık, ahşap yakma, piyano, keman, kemençe, ney, konservatuara hazırlık ve güzel sanatlara hazırlık kurslarında eğitim veren Sanat Akademisi, birbirinden başarılı gençler yetiştiriyor. Her yıl Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci kazandıran Sanat Akademisi, bu yıl da kendi bünyesinde eğitim alan Ayşenur Yılmaz’ın Edirne Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmasını sağladı.

“Kendisi ve ailesi kadar bizlerde çok sevindik”

Ayşenur Yılmaz’ın nasıl başarıya ulaştığını anlatan Arnavutköy Belediyesi Sanat Merkezi Koordinatörü Recep Cihan, şunları söyledi: “Ayşenur’un annesi sosyal medya üzerinden öğrencimizin çizimlerini bana ulaştırdı.  “Hocam değerlendirir misiniz, sizce nasıl” diye. Bende Ayşenur’un çizimlerini gördüğümde annesine kesinlikle resim dalında yetenekli ve Ayşenur’un resim kursunda hazırlanmasının onun adına iyi olacağını dile getirdim. Bunun üzerine ailesi de destekledi ve Kerem hocamız da Ayşenur’a yetenek sınavına hazırlık aşamasında sınava yönelik bir çalışma programı yaptı. Sonuç olarak öğrencimiz bizimle hazırlandığı sınavı kazanarak Edirne Güzel Sanat Lisesi Resim bölümünü kazandı. Kendisi ve ailesi kadar bizlerde çok sevindik ve mutlu olduk. Başarıları daim olsun.”

“Ayşenur gibi öğrencilerimizin sayısı artarak devam edecek”

Verdikleri eğitimde iddialı olduklarını belirten Recep Cihan: “Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi olarak sadece hobi amaçlı kurslarla hizmet vermiyoruz. Eğitim öğretim dönemi başında belirlediğimiz, taramasını yaptığımız öğrencilerimizi güzel sanatlar lise/fakültesine ve konservatuara hazırlıyoruz. Bizler bu konuda iddialıyız eğer öğrenci istiyor ve yeteneği varsa bizler sınava hazırlanması aşamasından başlayıp sınavı kazanması aşamasına kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Ayşenur gibi öğrencilerimizin sayısının artarak devam edeceğini düşünüyorum ve bu potansiyelin Arnavutköy’de var olduğunu biliyorum.  Bu konuda tecrübemiz mevcut daha öncede birçok öğrencimizi farklı dallarda güzel sanatlar lisesi/fakültesi ve konservatuvara gönderdik” şeklinde konuştu.

“O, öğretmeseydi olmazdı”

Çocukluğundan beri resim çizen Sanat Akademisi öğrencisi Ayşenur Yılmaz, yeteneğini nasıl keşfettiğini şu sözlerle anlattı: “Önce kendi kendime çizim yaptım, beğendiğim bir sanatçının resmini. Daha sonra anneme gösterdim.  O da beğendi. Sonra Sanat Akademisi’nin resim kursuna kayıt oldum.  Burada resim dersi aldım. Aslında kafamda yoktu güzel sanatlara gitmek. Çizimler yapmaya başladıktan sonra güzel sanatlara gitmeye karar verdim. Yeteneğim olmazsa kazanamazdım. Bu başarıdaki en büyük pay annemin… Ayrıca Kerem hoca çok yardımcı oldu. O, öğretmeseydi olmazdı.”

“Ona sürekli boya kalemleri alıyordum”

Kızının küçük yaşlardan beri resim yapmaya başladığını söyleyen Ayşenur Yılmaz’ın annesi Ergül Yılmaz: “İlk çizimini gördüğümde anladım yeteneği olduğunu. Küçüklüğünden beri bir şeyler çiziyor. Ona sürekli boya kalemleri alıyordum. Bir yere gittiğimizde yanımızda boya ve resim defteri taşıyorduk” dedi. 

“İlk geldiğinde çok yetenekli olduğunu fark ettim”

Ayşenur Yılmaz’ın resim eğitmeni Kerem Kuşçu ise: “İlk geldiği zamanlar çok yetenekli olduğunu fark ettim. Eğer ailesi de desteklerse kursa devam edebileceğini söyledim. Ayşenur’da yıl içinde sürekli geldi. Yeteneğini geliştirdik. Akademik anlamda müfredatımızı uyguladık. Bu şekilde kendisini sınava hazırladık. Kendisi de çok başarılı oldu” ifadelerini kullandı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?