Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi Çocukları Doğa İle Buluşturuyor

Arnavutköy Belediyesi Çocukları Doğa İle Buluşturuyor

02 Ağustos 2018 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen gençlik kamplarıyla çocuklar hem öğreniyor hem de doyasıya eğleniyor.

Arnavutköy Belediyesi düzenlemiş olduğu gençlik kampıyla çocuklara doğayı, yeşili koruma bilinci verirken aynı zamanda sosyal ve sportif aktivitelerle gençlerin sosyal hayatla bağlarını kuvvetlendiriyor. Gençlik Kampı’nda bir araya gelen 10-18 yaş arası çocuklar, doğa ile iç içe geçen 4 günün ardından uzman eğitimcilerle birlikte sosyal, sportif ve kişisel gelişim eğitimleri alıyorlar. Çocuklar; futbol, kano, dağ bisikleti gibi modern sporların yanı sıra ata yadigarı olan okçuluk, matrak ve mangalayı da öğreniyor.

“Çocuklar özgüven kazanarak bu kamplardan ayrılıyorlar”

Gençlik kampı hakkında bilgi veren Arnavutköy Gençlik Kampı Koordinatörü Serkan Ekmen, her yapılan etkinlikle çocuklara bir şeyler kazandırmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Çocuklar özgüven kazanarak bu kamplardan ayrılıyorlar.  Gece yürüyüşlerinde, gece korkularını yenmelerine yardımcı oluyoruz. Sabah teftişlerini, törenlerini yaparken disiplinli olmalarına katkı sağlıyoruz. Temizlik alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı oluyoruz. Bu şekilde 20 ayrı kazanımı aktivitelerin arasına serpiştirdik.”

“4 haftaya kadar kamplar devam edecek”

Kampların 4 hafta daha devam edeceğini belirten Serkan Ekmen: “Velilerimizden çok güzel dönüşler oldu. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Onun desteğiyle kamplarımıza talep artarak devam ediyor. 4 haftaya kadar kamplar devam edecek. Kız ve erkek kamplarımız yanında; baba-oğul, anne-kız ve engelli kamplarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?