Arnavutköy Belediyesi
Tarihi Hastanede Çalışmalar Devam Ediyor

Tarihi Hastanede Çalışmalar Devam Ediyor

07 Mayıs 2020 Perşembe

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve Dünya’yı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında hizmet verecek olan Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla restorasyon çalışmalarına başlanılan tarihi hastane, 45 gün içerisinde hizmete girecek.

1891 yılında II. Abdülhamid döneminde açılan hastane, Balkan Savaşları döneminde etkin olarak kullanılırken, ordunun ihtiyacı olan sağlık personelleri Hadımköy Askeri Hastanesi’nde yetiştirildi. 2010 yılına kadar askeriye tarafından kullanılan hastane, askeriyenin bölgeden ayrılması sonucunda boş kaldı.

Bölge halkının hastane talepleri doğrultusunda tekrar gündeme gelen askeri hastane, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hizmete alınıyor. 45 gün içerisinde restorasyon çalışmaları tamamlanacak olan tarihi hastane ilk etapta pandemi hastanesi daha sonra ise Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Hadımköy Ek Hizmet Binası olarak hizmet verecek.

“Hadımköy’e ve İstanbul’a Hizmet Verecek”

45 gün içerisinde hizmete alınacak tarihi hastaneyi ziyaret eden Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “İlk plan çalışmalarını yaptığımız günden bugüne burasının, Merhum Abdülhamit Han’ın yapmış olduğu bir hastane olarak, geçmişte hizmet verdiği gibi askeri bölge olduğu dönemdeler de askeri hastane olarak hizmet verdiği gibi bundan böyle de hem Hadımköy’e hem de İstanbul’a hastane olarak hizmet vermesini amaçladık. Plan çalışmalarında bu hüviyetinin devam etmesini temin ettik. Plan çalışmalarında ilerleme kaydettikçe bu alanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi ve restorasyon ilgili ciddi bir süreç yaşadık. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız bu konudan haberdar olunca kendisinin de bu konudaki hassasiyetiyle bu iş son derece ivme kazandı. İnşallah bittiğinde hem bölge halkına hem de ihtiyaç duyulduğu halde her alanda sağlığın iyileştirilmesiyle ilgili önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımıza da sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?