Arnavutköy Belediyesi
Zabıta Teşkilatı 192 Yaşında

Zabıta Teşkilatı 192 Yaşında

17 Eylül 2018 Pazartesi

Zabıta Teşkilatının 192’inci kuruluş yıldönümü, Arnavutköy Belediyesi’nin zabıtalara yönelik düzenlediği yemekli programla kutlandı.

Arnavutköy Belediyesi, Zabıta Teşkilatının 192’inci kuruluş yıldönümünde zabıtaları unutmadı. Program kapsamında ilçede görev yapan zabıta personeli için yemekli program gerçekleştirildi. Zabıtalar aileleriyle birlikte boğazın eşsiz güzelliklerini yakından görerek, keyifli anlar yaşadı. Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran ve Dr. Kemal Aygenli’nin katıldığı program toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Zabıta Teşkilatımızın 192. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle başkanlığımızın organize ettiği programda konuşan  Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Baltacı: “ Bildiğiniz üzere şehrin düzenini muhafaza eden, esenlik, huzur, sağlık ve düzeni koruyan,         belediye kabahatlerinin işlenmesini önleyen ve takip eden, bu amaçla belediyemizin yetkili   organları tarafından alınan kararlar ve yasal yetki çerçevesinde bunlara uymayanlarla ilgili    öngörülen cezai müeyyideleri ve diğer yaptırımları uygulayan bir teşkilatız.

Zabıta; bağlı olduğu belediyenin sahadaki temsilcisi görünen yüzü ve aynasıdır. Zabıta; şehrin bulvarında, caddesinde, çarşısında, pazarında ve meydanlarında sürekli halkımız ile iç içe ve iletişim halindedir dolayısıyla vatandaşa karşı gösterdiğimiz sözel ve bedensel iletişim çok önemlidir. Bilgi, ahlak, davranış, personel, mevzuat, eğitim ve teknoloji gibi konularda güncel ve tam donanımlı olmalıyız.   Ülkemizde nüfus yoğunluğunun hızla artması ve kırsal bölgelerden büyük şehirlere çıkmasına ve yaşamlarını idame ettirmek için çeşitli arayışlara girmelerine sebep olmadır. Bununla birlikte merdiven altı diye tabir edilen imalathane ve edilmesine ve vatandaşlarımızın sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'na aykırı işlenen fiillerde hızla artış meydana gelmekte, bu durum belediye zabıtasının iş yoğunluğunun artmasına ve personel ihtiyacının doğmasına sebep olmaktadır. Başarı için değişime ayak uydurmak zorundayız. 10 — 15 yıl önceki işleyişe göre günümüz işleyişi çok ciddi evrim geçirmiştir. Teknolojinin sürekli geliştiği günümüzde hem çalışma hayatımızı kolaylaştırdığını hem de daha hızlı neticeye ulaşmada bizleri teşvik ettiğini görüyoruz. Devamlı değişime ve gelişime açık olmak durumundayız. Bu sebeple kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Nereye gideceğimizi bilmiyorsak, hangi yoldan gidersek gidelim mücadele ruhumuz yoksa hiçbir şeyi başaramayız. Bugüne kadarki çalışmalarınız ve özverileriniz için her birinize sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Belediye başkanımıza ve yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bizim başarımızda onların paylarının olduğunu çok iyi biliyor ve görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle teşkilatımızın 192. kuruluş yıl dönümünü tekraren tebrik ediyorum. Geçmişte teşkilatımızda çalışmış ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuş personelimize Allah'tan rahmet; emekli olan ya da görevden ayrılmış personelimize sağlıklı, uzun ömürler; halen görevde olan siz değerli kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?