Arnavutköy Belediyesi
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

18 Eylül 2018 Salı

İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim dönemi, bu yıl hizmete açılan İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ katıldı.

“Arnavutköy’de eğitimin çıtasını yükseltmek zorundayız”

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Eğitimin önemine işaret eden Başkan Baltacı şunları kaydetti: “Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışında birlikteyiz. Bugün Arnavutköyümüzde yaklaşık 148 okulumuzda, 60 bin öğrencimizle, 2 bin 561 öğretmenimizin öncülüğünde ve eşliğinde eğitim faaliyetleri başlıyor.  İstikbali olan bu ilçede önemli sayıda öğrencimizin eğitim alıyor olması gelecek açısında çok önemli. Okullarımızın fiziki imkanı çok yüksek. Öğretmenlerimiz çok daha nitelikli bir şekilde yetişiyor ve hizmet veriyorlar.  Her geçen gün derslikteki öğrenci sayısı daha nitelikli hal alıyor. Önümüzde bir engel yok. Daha güzel eğitim vermek, daha iyi insan yetiştirme hususunda imkanlarımız hazır. Bundan sonrası bize düşüyor. Eğitimin çıtasını kalitesini Arnavutköy’de daha güzel yerlere getirme mecburiyetindeyiz.”

“Öğretmenlik vefakarlık ve cefakarlık mesleğidir”

Programda konuşma yapan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ: “Değerli öğretmen arkadaşlarım, gelecek sizin elinizde, çocuğun kalbine dokunan sizlersiniz. Türkiye’nin geleceği olacaksa bunun mimarı sizler olacaksınız.

Öğretmenlik vefakarlık ve cefakarlık mesleğidir. İnşallah geleceğimiz daha aydınlık olacak. Çocuklarımız daha güzel yetişecek. Öğretmenlerimiz bunun bilincinde.”

‘Kitaplar Devletten Defterler Belediyemizden’

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının açılmasıyla öğrenciler sınıflarındaki yerini aldı. Arnavutköy Belediyesi, her yıl hayata geçirdiği ‘Kitaplar Devletten Defterler Belediyemizden’ projesini bu sene de sürdürmeye devam etti. Bu yıl hizmete açılan İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda düzenlenen açılış töreninin ardından 60 bin öğrenciye 377 bin defter dağıtıldı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?