Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Gaziler Günü Kutlandı

Arnavutköy’de Gaziler Günü Kutlandı

21 Eylül 2018 Cuma

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Arnavutköy Belediyesi tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Arnavutköy Kozlar Parkı’nda düzenlenen program ile Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Törenden sonra şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemeğe; Vali yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Nurettin Saral, Emniyet Müdürü İlker Şahin, şehit yakınları, gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Muhtarlar katıldı.

“Bugün beraber olmaya, bir olmaya bir vesiledir”

Gaziler Günü’nün önemine değinen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Bugün beraber olmaya, bir olmaya bir vesiledir. Vatanın ve milletin en zor gününde ölümü göze alarak canını siper eden gazilerimizin; ihtiyaç duyulan yerde ben de varım diyerek ortaya koymuş olduğu bu yürekli ve cesurane davranış sadece dünya ile sınırlı bir paye değil” dedi.

‘Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh’

“Allah vatanımızı, milletimizi her türlü tehlikeden korusun” diyen Başkan Baltacı şunları söyledi: “Düşmanımız çok bunu biliyoruz. Ecdadımızın bize söylediği gibi ‘Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh.’ Bir her zaman, her vaziyette, her tehlikeye karşı aynı sizler gibi bayrağı için vatanı için mukaddes değerleri için hazır vaziyetteyiz. Allah böyle bir günü göstertmesin ama böyle bir gün de olursa Allah’ın izniyle her türlü tehlikenin karşısında kararlılıkla durmaya hazırız.”

“Şehitler ve gaziler bu ülkenin mücevherleridir”

Programda konuşma yapan Vali yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu: “Türkiye gazi bir ülkedir. Bu ülkede savaşmak ve zafer kazanmak 1071’den beri kanımızda var. Bizim için devletimiz çok önemli. Gazilerimizle onurlanıyoruz. Herkese gazilik nasip olmaz. Gazilerime şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitler ve gaziler bu ülkenin mücevherleridir. Hepiniz ailelerinizle sağ olun var olun. Vatan size minnettardır” ifadelerini kullandı.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?