Arnavutköy Belediyesi
ARGEM, Öğrencilerin Üniversite Hayallerine Destek Oluyor

ARGEM, Öğrencilerin Üniversite Hayallerine Destek Oluyor

10 Ekim 2018 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi, ücretsiz bir eğitim hizmeti olan üniversite hazırlık kursu ile gençlerin üniversite hayalini gerçekleştirmelerine destek veriyor. Bolluca Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde verilen hizmetten bu yıl 500 öğrenci yararlanıyor.

Arnavutköy Belediyesi, üniversite hazırlık kurslarıyla, birçok öğrencinin tıp, hukuk, öğretmenlik, mühendislik ve mimarlık gibi bölümleri kazanabilme hayaline destek oluyor. Geçen yıl 350 öğrenciden 270 tanesini üniversite sıralarına kavuşturan Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (ARGEM), bu yıl da kayıt olan 500 öğrencinin tamamının lisans ve ön lisans programlarından birini kazanmasını hedefliyor.

Rehberlik hizmeti sağlanıyor

Sözel, eşit ağırlık ve sayısal gibi sınıflara ayrılan öğrenciler, alanında uzman öğretmenler tarafından; Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Edebiyat ve Geometri derslerini alıyor. Rehberlik hizmetinin de sağlandığı merkezde,  uzman öğretmenler; öğrencilerin ders programlarını, bireysel görüşmelerini planlıyorlar. Ayrıca öğrencilerin gelişim durumlarını gözlemleyen uzmanlar, velilere de öğrenciler ile ilgili bilgi veriyor.

“9 aylık bir ders programı yaptık”

Üniversite hazırlık kursları hakkında bilgi veren Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Erdoğan: “Bu yıl 500 öğrencimizin kaydını aldık. Şu anda ders başı yaptılar. Bunlar hafta içi ve hafta sonu TYT ve AYT gruplarında derslerini işliyorlar. Hedefimiz 500 öğrencinin 500’üne de üniversiteyi kazandırmak. Bunun için 9 aylık bir ders programı yaptık. Bu program dahilinde öğrencilerimize aylık deneme takvimi uyguluyoruz. Deneme takvimimizde çıkan sonuçları rehber öğretmenlerimizle değerlendiriyoruz. Çocuklarımız için nasıl bir yol izlemeliyiz, onlara nasıl takviye kurslar, etütler vermeliyiz bunu planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizim kapımız ilçemizdeki tüm öğrencilere açık”

Öğrencilere tamamen ücretsiz hizmet verildiğini belirten İbrahim Erdoğan şunları söyledi: “Ulaşım kolaylığı olması için giriş ve çıkışlarda servislerimiz mevcut. Bizim kayıt alma koşulumuz sadece veli onayı ve öğrencinin gönüllülüğü, öğrenci istediği herhangi bir kurumda eğitim alabilir. Bizim böyle bir kısıtlamamız yok. Sadece kontenjanlarımıza önceden başvurup kaydını yapması lazım. Bizim kapımız ilçemizdeki tüm öğrencilere açık.  Ders kitaplarımızı, kaynak kitaplarımızı yine temin edeceğiz. Öğrencilerimize soru bankası hediye edeceğiz.”

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?