Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Kültür Sanat Sezonu Başladı

Arnavutköy’de Kültür Sanat Sezonu Başladı

17 Ekim 2018 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kültür Sanat etkinlikleri başladı. Etkinliğin ilk gününde vatandaşlara, Karagöz “Çöp Tenekesi” adlı çocuk tiyatrosu izletildi.

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat etkinlikleri başladı. Etkinliğin ilk gününde Karagöz “Çöp Tenekesi” adlı çocuk tiyatrosu seyirciyle buluştu. Etkinliğe katılan çocuklar yapılan etkinliklerden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. 8 ay boyunca devam edecek olan onlarca etkinlik; Arnavutköy Kültür Merkezi, Hadımköy ARGEM Kültür Merkezi, Arnavutköy Kadın Kültür Sanat Merkezi ve Haraççı ARGEM Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

“Sanat, toplumların gelişimlerini yönlendiren bir kavramdır”

Düzenlenen etkinlikler hakkında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Sanat, hayatın estetik yönlerini farklı algılama, farklı bir bakış ile gizli kalmış olan güzellikleri keşfetme; görme ve gösterme isteğinin en değerli somut ve soyut yansımasıdır. Sanat sadece bireylerin değil, toplumların da gelişimlerini yönlendiren önemli bir kavramdır.

Bizleri biz yapan değerlerin ve geçmişten miras aldığımız köklü medeniyetin oluşmasında sanat en önemli etkiye sahiptir. Bu bilinç ile Arnavutköy Belediyesi olarak toplumsal ve kültürel gelişimimizin lokomotifi olan kültür ve sanat ürünlerinin halkımızla buluşmasında önemli bir misyonu yerine getiriyoruz. Açtığımız kültür merkezleri; düzenlediğimiz konser, sinema, tiyatro, sergi ve diğer kültür sanat aktiviteleri ile sanatı Arnavutköy’de yaşattık ve yaşatmaya devam ediyoruz. 2018 yılında kültür ve sanat ile dopdolu, keyifle vakit geçireceğiniz birbirinden farklı etkinlikler Arnavutköy’de sizleri bekliyor olacak...

Siz değerli Arnavutköylü vatandaşlarımıza sanat ile zenginleşen mutlu bir yaşam dilerim” ifadelerini kullandı.

“Etkinliklerimiz 8 ay boyunca 4 farklı merkezimizde devam edecek” 

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Sanat Akademisi Koordinatörü Recep Cihan: “Arnavutköy Belediyesi Kültür-Sanat sezonu Ekim ayı itibariyle başladı. Etkinliklerimiz 8 ay devam edecek  ve 4 farklı merkezimizde vatandaşımızla buluşacaktır. Her zaman olduğu gibi yine dolu dolu etkinliklerin yer aldığı programlarımıza çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın katılımı yoğun bir şekildeydi. Sanatı ve sanatçıyı seven, önemseyen ilçemiz vatandaşlarımıza eğitici, öğretici, eğlenceli ve keyifli zaman geçirmeleri, sosyal yaşantı içinde ayıracakları zamanları değerlendirmeleri için özenle seçilen birbirinden farklı programlarla etkinliklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Karagöz “Çöp Tenekesi”

Karagöz ve Hacivat Türk tarihinde ve Türk kültüründe önemli yere sahip karakterlerdir. Bu karakterlerin gerçek mi hayali mi olduğu bilinmemektedir fakat hikayeleri hala anlatılmaktadır. Hacivat ve Karagöz gölge oyunları da yapılmaktadır. Yani önemli bir sanat dalını oluşturmaktadırlar. Gölge oyunlarında karakterleri temsil eden figürler ve ışık perdenin arkasında bulunur, oynatıcı figürlere ses ve hareket vererek perdenin öteki tarafındakilere bir şölen sunar.

Tombullar Dünyası

Tombul mu tombul olan ailemizin yaşamını konu alan bu oyunumuz da, sizlere dışarıdan göründüğü kadar kolay olmayan hayatlarından bir kesit sunuyoruz. Okula giden Metecan ile Ayşecan’ın zorlukları ev hanımı olan Sevim hanımın sıkıntıları ve evin reisi Ahmet beyin iş hayatı. Sonunda sevimli ailemiz karar alır ve sağlıklı zayıf bir hayata kapılarını açarlar. Ama hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmayacaktır. Çünkü yemeyi, yatmayı ve hiç hareket etmeden günü geçirmeye çok alışmışlardır. Gelin bizde onlara destek olalım ve onları bu obezite’den kurtaralım.

Obezitost

Çocuklarda görülen şişmanlık onları yalnızca tombul, sevimli çocuklar yapmıyor. Hayat boyu sürecek sağlık problemlerini beraberinde getiriyor. Çocuk yaşta obezite hastalığı kalp ve damarlarına zarar verebiliyor. Büyüklerin hastalığı olarak bilinen kolesterol, diyabet Çocuk yaşta yakalarına yapışıyor. Bunun için anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor, Bizde “OBEZİTOST” oyunumuzda sağlıklı beslenmek için baklagillerin önemini, teknoloji doğru kullanma ve daha da önemlisi sağlıklı yaşam için ailece spor yapmanın çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz Obezitost oyunumuz da.

Köstebekgiller “Perili Orman”

Bahçelerinde köstebek ailesi Köstebekgiller ile yaşayan Pelin, annesi ve komşusu Caner, Köstebekgiller’den Boyo, Süslü ve Kösteban ile Pelin’in dayısının çalıştığı tatil köyüne giderler. Burada yer alan Perili Orman’dan yardım mesajı alınca, otel sahibi kötü kalpli Fahri Fırfır ve otel müdürü Şehnaz Şıkır’a karşı harekete geçerler.

Bremen Mızıkçıları

Bremen Mızıkçıları, Dört hayvan; Kedi, Köpek, Yunus ve Maymun birbirlerinden habersiz ve birbirlerinden farklı gerekçelerle ormana kaçarlar. Tanışmalarının ardından kaçış öykülerini ve nedenlerini öğreniriz. Bu kaçış öyküsü bizi heyecanlandırıp eğlendirirken, hayvanlara sahip çıkmamızı öneriyor.

Tatlı Düşler

Yardımlaşmanın ve severek çalışmanın öneminden bahseden oyunumuzda harika pastaları ile ünlenen Pembe Şeker ile Mıstık’ın hikayesini anlatır. Mıstık, Susam Pastanesi’nde çıraklık yapmakta, pasta ustası olmak istemektedir. İşi çok seven, çalışkan, sevimli ama biraz sakar bir gençtir. Sakarlığı başına bir çok dert açsa da iyi niyeti ve samimiyeti onu hep korumaktadır. Bakalım Mıstık hayallerine ulaşabilecek mi? İyi bir pasta ustası olmak için önüne çıkan engelleri aşabilecek mi?

İbiş Peygamberi Öğreniyor

“İbiş ile Ustası” 45 dakikalık bu oyunda bizim cahil İbiş nihayet Ustasının uyarmaları sonucu sünnete uyarak yaşamanın onu hayatına neler getirdiğini ve Peygamberimizin sünnetleri sayesinde mutlu olacağına ikna olur.

Kelebekler Özgür Olmalı

‘Farkında olmadan yaptığımız küçük hataları öğrenerek doğanın ve hayvanların yok olmasına engel olabiliriz.’ temasından hareketle yazılan oyunda Kelebeklerin dünyasından çocuklara çevre bilinci, doğa ve hayvan sevgisi anlatıyor. Pandomim, Orta oyunu ve hareket tiyatrosu özellikleri çocukça harmanlandı. Sevgiyle sunuluyor.

Pamuk Dede ve Torunları

İsmail Dede kitap okumayı çok seven ve köydeki çocuklara boş vakitlerinde hikâyeler anlatan güler yüzlü birisidir. Bir gün küçük olan torunu komşunun bahçesinde elma bulur. Ablası kardeşinin izin almadığını fark edince, hemen elmanın sahibinden izin alması gerektiğini veya aldığı yere geri bırakmasını söyler. Kardeşi bırakmak istemeyince aralarında kavga çıkar. Bunu fark eden İsmail Dede olaya müdahil olur ve onlara İmam-ı Azâm’ın babasının başından geçen elma hikâyesini anlatır ve karar verme hakkını da torunlarına bırakır. Bakalım kardeşler üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirecekler mi?

Mesnevi’den Hikayeler

Hz.Mevlana’nın ölmez eseri Mesnevi’nin hikmet dolu öyküleri bu sefer ormandaki sevimli hayvanlarla canlanarak çocukların dünyasına girmekle, onların geleceğine rehberlik edecek silinmez ibret dolu dersler vermekte. Büyüklerin de zevkle izleyeceği müzikli oyunumuz toplam bir saattir. Mevlana’nın çağları aşan fikirlerinin gönüllerde bırakacağı kutlu etkiyi seyircilerimizle paylaşmayı düşünerek uzun bir çalışma sonucu bu eseri sahneye taşıdık.

Yaramaz Kedi İle Şirin Tavşan

Yaramaz kedi çevreye ve arkadaşlarina sürekli zarar verir.Bunu fark eden şirin tavşan yapacaği küçuk oyunlarla onu bu davranislarindan vazgecirmeye çalisir .Yaramaz kedi ile Şirin Tavsan arasindaki bu oyunu bakalim kim kazancak ?

Bilginin Serüveni

Daha önce hiç kütüphaneye gitmemiş ve kitap okumayı sevmeyen Kerem’e bir gün Öğretmeni ödev verir. Verdiği ödevi yerine getirmeye çalışan Kerem’i güzel bir serüven beklemekteydi. Eğitici-Öğretici ve İnter-aktif olan Oyunumuz ayrı zamanda müzikli bir Çocuk Tiyatrosudur.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?