Arnavutköy Belediyesi
Ulu Önder Atatürk Ölümünün 80. Yıl dönümünde Arnavutköy’de Anıldı

Ulu Önder Atatürk Ölümünün 80. Yıl dönümünde Arnavutköy’de Anıldı

12 Kasım 2018 Pazartesi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde anıldı.

Arnavutköy Belediyesi Kozlar Tesisi içerisinde yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk bırakma merasiminin ardından İTO İbrahim Çağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 80. yılında bir kez daha anıldı.

Program Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Programda konuşma yapan Arnavutköy Anadolu Lisesi Müdürü Hüreyya Alan; Ülkemizin Banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80, Yıl dönümünde onu anmak bizlere ve ülkemize kazandırdığı müstesna değerleri bir kez daha hatırlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Her insan kuşkusuz ki doğar büyür yaşar ve ölür. Bu değişmez gerçek. Yaşamakta olan her kişi tarafından bilindiği halde, asırlar boyunca ölümsüzlük insanoğlunun fani dünya hayatında ulaşmak istediği en önemli hedeflerden biri olmuştur. Fakat bununla birlikte toplumların hayatlarında öyle kimseler vardır ki onlar cismen ve tıbben ölmüş sayılsalar da manen ve ruhen hiçbir zaman ölmezler. Bu kimseler bir buluşla, bir aşıyla ya da bir zaferle dünyayı daha yaşanılır bir yer yaparak ölümsüz olmanın anahtarını elde etmişlerdir. İşte Atatürk yukarda bahsettiğimiz özelliklerden dolayı yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil aynı zamanda Dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başarmış, kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamıdır dedi.

Arnavutköy Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programda; günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiir dinletileri yapıldı. Arnavutköy Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım Oratoryosu, öğrenciler tarafından beğeni aldı. Program sonunda ise; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Nurettin Saral, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ takdim etti.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?