Arnavutköy Belediyesi
Diyabet Hastalığında Doğru Bilinen Yanlışlar Anlatıldı

Diyabet Hastalığında Doğru Bilinen Yanlışlar Anlatıldı

26 Kasım 2018 Pazartesi

Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde diyabet hastalığıyla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Diyetisyen ve Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş, seminerde diyabet hastalığında doğru bilinen yanlışları anlattı.

Arnavutköy Belediyesi’ne bağlı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde diyabet hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak adına bilgilendirme semineri düzenlendi. Diyetisyen ve Fizyoterapist Sümeyye Şükran Özkeleş tarafından “Diyabette Beslenme ve Egzersiz” başlığı altında verilen seminere katılanlar düzenlenen programdan memnun olduklarını getirdiler. Diyabet tipleri, diyabette risk faktörleri, diyabet hastalığında beslenme ve egzersiz hakkında bilgi veren Sümeyye Şükran Özkeleş, diyabet hastalığında doğru bilinen yanlışları da anlattı.

“Uzmanına danışmadan herhangi bir bitkisel ürün kullanmayınız”

Her kulaktan duyulan bitkisel ürünün hastalığı tedavi edemeyeceğini söyleyen Özkeleş: “Bazı bitkilerin yan etkileri olabilir. Kullanılan doz tedavide çok önemlidir. Fazla dozlar, size zarar verebilir. Bu nedenle uzmanına danışmadan herhangi bir bitkisel ürün kullanmayınız” dedi.

“Diyabetik ürünlerle diyet ürünleri aynı şey değildir”Diyabetik ürünlerle diyet ürünleri aynı şey olmadığını belirten Özkeleş: “Diyet ürünlerinin özelliği düşük kalorili olmalarıdır. Üretilirken yağ miktarları azaltılır fakat şeker miktarları değişmez. Diyabetik ürünlerin özelliği ise rafine şeker bulundurmaması bunun yerine tatlandırıcı içermesidir. Besinin içine şeker konmayabilir, ancak aşırı yağlı ya da tuzlu olabilir. Bu ürünleri tüketmeden önce diyet

uzmanına danışın” ifadelerini kullandı.

“Kullanacağınız ürünle ilgili bir diyet uzmanına danışın”

Sümeyye Şükran Özkeleş, diyabetik besinlerin istenilen kadar yenilemeyeceğini vurgulayarak: “Ürünün üzerinde bulunan diyabetik sözcüğü o yiyeceğin serbestçe kullanılabileceğini ve yararlı hatta tedavi edebileceğini göstermemektedir. Diyabetik besinler diyete ek olarak değil diğer yiyeceklerin yerine tüketilmelidir. Kullanacağınız ürünle ilgili bir diyet uzmanına danışınız” şeklinde konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?