

İçerisinde 77 mağazanın ve Arnavutköy’ün ilk sinema salonunun yer alacağı aynı zamanda ilçeye sosyal ve kültürel alanda büyük katkı sağlayacak, AVLU34 Alışveriş merkezi açılıyor.
Arnavutköy’ü cazibe merkezi yapacak projelerden biri olan AVLU34 Alışveriş ve Yaşam Merkezi açılıyor. Vatandaşların, iş yaşamının dışında kalan zamanın önemli bir kısmını geçireceği bu merkez, alışverişin yanında eğlence mekânı olarak da değerlendirilecek. Ayrıca AVLU34, kültür sanat etkinliklerinin de düzenlendiği bir mekân haline gelecek.
Arnavutköy’ün ilk sinema salonu AVLU34’de
Arnavutköy’ün ilk sinema salonunun yer alacağı AVLU34, kültür merkezi ve sosyal tesisler ile sanatın ve kültürün tüm renklerini taşıyacak. Ayrıca vizyona yeni girecek yerli ve yabancı filmlerle buluşacak olan Arnavutköylüler, bu sayede hayatın karmaşasından kaçma imkânı sağlayacakları ve sosyalleşecekleri bir mekâna sahip olacaklar. Ayrıca mağazaların yer alacağı alışveriş merkezinde, vatandaşlar ihtiyaçlarına dair her ürünü bulabilecekler.
AVLU34, 77 mağazaya ev sahipliği yapacak
51 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacak alışveriş ve yaşam merkezi, içerisinde 77 mağazaya ev sahipliği yapacak. 5 kat olarak inşa edilen alışveriş merkezi; 3 bin metrekare yeme içme alanı, 840 metrekare sosyal tesis, 434 koltuklu kültür merkezi, 695 tezgâhlı kapalı Pazar, 440 araçlık otopark ve eğlence alanlarını bünyesinde barındıracak.
1965 yılında doğan A. Haşim BALTACI, Trabzon’un Çaykara İlçesindendir.
1969 yılından itibaren Arnavutköy’de ikamet etmekte olan A. Haşim BALTACI, ilkokulu Arnavutköy İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bilim Dalı, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
Askerliğini 1991-92 yılları arasında, önce Ankara Polatlı Topçu Okulunda, ardından Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay öğretmen olarak tamamladı.
Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan A. Haşim BALTACI, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.
Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.
28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi. Son yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden tekrardan aday olarak seçimi kazandı.
A. Haşim BALTACI, evli ve beş çocuk babasıdır.
Kıymetli Arnavutköylü Hemşehrilerim;
Hepinize en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Fatih Sultan Mehmet; şehir, insan ve medeniyet bağlantısındaki ölçüyü: “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmekle birlikte; o şehirde yaşayanların gönüllerini kazanmak, onları mutlu etmektir” diyerek ifade eder.
AK Parti belediyecilik anlayışı da bu yaklaşım üzerine bina edilmiştir. Halkın ihtiyacı olan hizmet ve yatırımları gerçekleştirerek yaşanabilir şehirler oluşturmak, buralarda yaşayanların duasını ve rızasını kazanmak ana hedef olmuştur.
Bizler de bugüne kadar bu anlayışla hizmet etmeye gayret ettik. İlçe oluşundan bu yana, Arnavutköyün gelişim sürecine hep birlikte şahit olduk. Altyapı, üstyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre, enerji, sosyal belediyecilik, şehircilik, kültür ve spor alanlarında yaptığımız yatırımlarla ilçemizi önemli bir noktaya taşıdık.
Gerek Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetlerimiz tarafından yapılan üst ölçekli yatırımlar, gerekse Büyükşehir ve ilçe belediyemizin hizmet ve yatırımları sayesinde, ‘İstanbul’un Yarını’ haline gelen Arnavutköy’ün, gelecek hedeflere emin ve kararlı yürüyüşünü sürdürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli olan birikim ve tecrübe, AK Parti kadrolarında mevcut. Bunca hizmeti sizlerden aldığımız yetkiyle başardık. Çok şükür. Cumhur ittifakının oluşturduğu enerjiyle daha iyisini yapmak için yeniden destek ve duanıza ihtiyacımız var.
Gayret bizden, başarı Allah'tan.
Daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.