Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’ün Yeni Spor Kompleksi Hizmete Giriyor

Arnavutköy’ün Yeni Spor Kompleksi Hizmete Giriyor

29 Kasım 2018 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan İstanbul’un sayılı büyük spor tesislerinden biri olan Arnavutköy Taşoluk’ta bulunan spor salonu, hizmet vermek için gün sayıyor. Günde yaklaşık bin kişiyi ağırlayabilecek kapasitede olan tesis, modern bir şekilde tasarlandı.

Sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle spor tesislerinde ilçe sakinlerinin çağdaş koşullarda, düzenli ve bilinçli spor yapmasına yönelik çeşitli imkanlar sunan Arnavutköy Belediyesi, bünyesinde bulunan; 2 adet spor kompleksi, 2 adet kapalı spor salonu ve 4 adet futbol sahasının yanında vatandaşlar için yeni ve modern bir spor kompleksi daha yaptı. Günde yaklaşık bin kişiyi ağırlayabilecek kapasitede olan tesis, modern bir şekilde tasarlandı. Kısa bir süre içerisinde açılması beklenen yeni spor salonundan sadece Arnavutköylüler değil, İstanbul’da bulunan tüm vatandaşlar faydalanabilecek. İçerisinde; Yüzme, Fitness, Karate, Kick Boks, Pilates, Zumba, Spinning ve Step-Aerobik spor branşların bulunduğu tesiste vatandaşlar hamam, sauna ve buhar odası hizmetinden de yararlanabilecek. İstenilen branşlarda profesyonelleşebilme imkanı sağlanan tesis, haftanın 6 günü aktif olacak. Yalnızca Pazartesi bakımdan dolayı kullanılamayacak tesis, 09:00-23:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Tesis içinde kalma süresi yeni salonda 4 saate çıkarıldı

Diğer tesislerde 1.5-2 saat olarak belirlenen tesis içinde kalma süresi yeni salonda 4 saate çıkarıldı. Spor salonunda aynı anda tüm branşlara birden katılım sağlanabilecek. Standart üye olan vatandaşlar, yüzmeden çıkıp Fitness salonuna, Fitness salonundan çıkıp kendine masaj yaptırabilecek. Kadınların ve erkeklerin aynı anda 6 gün boyunca kullanabilecekleri spor salonundan grup olarak veya bireysel olarak verilen derslerde ekstra ücretlendirme söz konusu olacak.

“Kadın ve erkeğe aynı anda, gün boyu hizmet verecek bir tesis”

Arnavutköy Belediyesi Gençlik Ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur yeni yapılan spor kompleksi ile ilgili şunları söyledi: “Açılan tesis klasik bizim spor kompleksi dediğimiz tesislerin bazında. Ama bu tesisimizin Arnavutköy’deki diğer tesislerimizden bir farkı var. Kadın ve erkeğe aynı anda, gün boyu hizmet verecek bir tesis. Bu amaçla bir farklılığı var. Fitness, havuz, hamam, sauna ve buhar odası gibi son zamanlarda ortaya çıkan sağlıklı yaşam diye adlandırılan sistemdeki bütün spor branşları tesisimizde var. Ayrıca bizim grup derslerimiz olacak. Karate, Kick Boks,  Step-aerobik, Pilates ve Zumba ve benzeri branşlarımız olacak. Yine tesisimizin bir kısmında Okçuluk alanı ve bir de Halter kısmımız bulunuyor. Bu şekilde geniş komple bir tesis. Yaklaşık 5 bin metrekare bir alandan oluşan bir tesis ve her şeyini kendi içinde barındırıyor.

“Sosyalleşme ve sağlık yönünde herkese bir katkısı olacaktır”

Spor kompleksinin kısa bir süre içerisinde açılacağını belirten Mahmut Okur: “Arnavutköy’e çok özel bir tesis yapıldı. 5 yıldızlı otellerde bulunmayan hatta piyasada bulunan büyük Fitness kulüplerinden daha iyi bir tesis organize ettiğimizi, planladığımızı biliyorum. Mutlaka herkesin en azından bir kere gelip görmesini isteriz. Spor yapma isteğini artıracak bir tesis. Bir kere tesisin içerisine girip spor yapmaya başladığınızda devamı gelecek. Herkes için bir avantajı olacaktır. Sosyalleşme ve sağlık yönünde herkese bir katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Memnuniyet dahilinde vatandaşımızın kayıt işlemi gerçekleştirilecek”

Vatandaşların istedikleri branşları deneyimleyerek seçebileceklerini söyleyen spor salonu koordinatörü Öznur Avşar: “Yapmış olduğumuz planlamaya göre tesisimizden yararlanmak isteyen kişi buraya gelecek. Tesisimizi gezecek. Öncelikle buradaki eğitimleri, fiziksel koşulları ve özelliklerini görecek. Bu aşamadan sonra vatandaşlarımız, danışmanlarımız ve antrenörlerimiz tarafından bilgilendirilecek. Memnuniyet dahilinde vatandaşımızın kayıt işlemi gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

“Farklı fonksiyonlar barındıran kaliteli cihazlarımız mevcut”

Kadın ve Erkek olmak üzere iki ayrı Fitness salonunun olduğunu belirten Arnavutköy tesis sorumlusu Furkan Cinaykın: “Daha farklı konseptte, farklı fonksiyonlar barındıran kaliteli cihazlarımız mevcut. Üç seviye halinde başlangıç, orta seviye ve yüksek seviye olmak üzere ayrı aletlerimiz var. Vatandaşlar kendi seviyelerine göre aletlerle başlayacaklar. Profesyonel anlamda kişi burada kendini yetiştirebilir. Fitness sporunda kullanılan ekipmanların en kalitelileri burada mevcut diyebilirim” diye konuştu.

“Fitness cihazlarında QR kodu olacak”

Furkan Cinaykın, yeni Fitness salonunda cihazların daha teknolojik olduğunu ifade ederek:

“Vatandaşlarımız telefonlarına indirecekleri uygulama ile Fitness’daki cihazlarımızın üzerinde bulunan QR kodlarını okutarak o cihazla yapılması gereken hareketleri nasıl yapacaklarına bakabilecekler” dedi.

“Havuzumuz derinlik açısından her üyemizin kullanabileceği ölçüde”

Yeni tesis içerisinde bulunan havuzda serbest seans olarak hizmet verileceğini söyleyen Yüzme eğitmeni Hamdi Dağlı: “Tesisimizde iki tane havuzumuz mevcut. Erkek tarafındaki havuzun uzunluğu 22 metre, genişliği 8 metre, derinliği ise 1.50 metre. Havuzumuz derinlik açısından her üyemizin kullanabileceği ölçüde. 1.50 derinliği olan havuzumuzda eğitim verilmeyecek sadece serbest seanslar için kullanılabilecek” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?