Arnavutköy Belediyesi
ABİM, İş Başında

ABİM, İş Başında

06 Aralık 2018 Perşembe

İşçi ve işvereni bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi vatandaşlara iş imkanı sağlamaya devam ediyor.

8 yılda 24 bin vatandaşa çeşitli alanlarda hizmet veren Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM), iş imkanı sağlamaya devam ediyor. İşçi ve işvereni bir araya getirerek istihdama katkı sağlayan ABİM, Arnavutköy’de işsizlik oranını en aza indirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda düzenlenen toplu iş görüşmeleri ile vatandaşlar, özel sektördeki firmalarla bir araya gelerek kısa sürede çalışma imkanı buluyor. Son olarak İstanbul Havalimanı’nda çalıştırılmak için düzenlenen toplu iş görüşmesi ile 250 vatandaş iş sahibi oldu. Vatandaşlar verilen hizmetten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

“Güzel ve takdir edilecek bir çalışma”

İstihdam Merkezi sayesinde iş bulduğunu söyleyen Şeref Metin şunları söyledi: “Güzel ve takdir edilecek bir çalışma. Belediyemizin böyle sosyal hizmetlerde ön plana çıkması, insanlara öncülük etmesi güzel bir şey. Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi’ne başvurdum. İş başvurusu için bana mesaj geldi. Gelip başvurdum. Bu, iş arayanlar için bir kolaylık ve halk gözünde de Arnavutköy Belediyesi tarafından sunulan büyük bir hizmet. Belediye başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

“Sokakta boş boş gezeceğimize bir yerde çalışmamız gerekir”

Arnavutköy Belediyesi tarafından gönderilen mesaj sayesinde iş başvurusundan haberdar olduğunu belirten 19 yaşındaki Yunus Emre Çağlar ise: “İşi olmayan insanlar için böyle bir şey yapmaları bence çok mantıklı. İnsanlar boş boş sokakta gezeceklerine birilerinin katkılarıyla bir yerde çalışmaları gerekir. İş sahibi olan kişi hem ailevi sorunlarını hem de psikolojik sorunlarını gidermiş olur. Bu sayede insanlar topluma kazanmış olur” diye konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?