Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’ün İlk Taksi Durağı Hizmete Hazır

Arnavutköy’ün İlk Taksi Durağı Hizmete Hazır

12 Aralık 2018 Çarşamba

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın talimatları doğrultusunda açılan Arnavutköy’ün ilk taksi durağı vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Her alanda gelişmeye devam eden Arnavutköy, ilk taksi durağına kavuştu. Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın girişimleri ile açılan taksi durağı vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 7 gün 24 saat hizmet veren durakta şu anda 10 araç bulunuyor. Yakın zamanda da durağa daha fazla araç eklenecek. Toplu taşıma belgesi olan, tecrübeli şoförlerin bulunduğu durakta şimdiden günde yaklaşık 50 kişi arayıp hizmetten faydalanmak için talepte bulunuyor. Taksi durağının kuruluş aşamasında emekleri olan İsmail Yenilmez ve durak sorumlusu Fatih Cansız yakın zamanda; Avlu34, Havaş Otobüsleri’nin bulunduğu alan, Merkez Camii, Devlet Hastanesi, Bolluca yolu ve Hadımköy’de de lokasyon oluşturacaklarını söylediler. Ayrıca müşterilerden ricada bulunan işletme sahipleri vatandaşların taksi taleplerini 30 dakika önceden yapmalarını istedi.

Hızlı ve ekonomik rota

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, akıllı cihazlarla seyahat etmeyi kolay ve güvenli hale getiren, şoför ve yolcuyu tam zamanlı buluşturmayı amaçlayan bir taksi yönetim ve yönlendirme uygulaması olan iTaksi Arnavutköy’de de hayata geçti. iTaksi uygulamasındaki taksiler kontrol merkezlerinden izlenip, yönlendirilebilecek. Vatandaşlar, iTaksi ile hızlı ve ekonomik rota ile gideceği yere ulaşabilecek.

Güvenlik gerekçesiyle kamera bulunuyor

İTaksi uygulaması olan taksilerde güvenlik gerekçesiyle kamera bulunuyor. Ancak iTaksi kamerası sadece görüntü kaydeder, ses kaydı tutmaz. Son bir haftaya ait kamera kayıtları, kimsenin ulaşamayacağı şekilde, iTaksi cihazında şifrelenmiş bir halde tutulur. Bu aşamada sadece görüntü kaydı yapılır. Araç güvenlik kameralarının çektiği görüntüler bir hafta süre ile cihaz üstünde saklanır. Panik durumlarında Taksi Yönetim Merkezi'nde, güvenliği sağlamak için bulunan emniyet personellerine aktarılır.

iTaksi nasıl kullanılır?

App Store’dan veya Play Store’dan iTaksi uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra, üye olurken verdiğiniz cep telefonu numaranıza gelen SMS kodunu uygulamaya girmeniz yeterlidir. Siz çıkış yapmadığınız sürece iTaksi uygulaması sizden tekrar SMS onayı talep etmez. “Taksi Çağır” ekranından yolculuk detaylarınızı belirleyerek taksinizi çağırabilirsiniz. “Menü” ekranından iTaksi’nin diğer işlevlerine de ulaşabilirsiniz.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?