Arnavutköy Belediyesi
Sanat Akademisi’nde Yeni Dönem

Sanat Akademisi’nde Yeni Dönem

12 Aralık 2018 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sanat Akademisi 800 kursiyer ve 18 eğitmeniyle yeni döneme hazır.

Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi; Yeni Yönetim Merkezi’nde ilçe genelinde eğitsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüterek, öğrencilere sanat dallarında eğitimler, aktiviteler, güzel sanatlar ve konservatuvara hazırlık kurslarıyla hizmet vererek; öğrencilerin toplumda sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Sanat Akademisi; Bağlama, Gitar, Piyano, Şan, Tiyatro, Drama, Kaligrafi, Radyo Programcılığı, Temel Fotoğrafçılık, Klarnet, Keman, Ney, Senaryo Yazarlığı, Müzik, Prodüksiyon, Ahşap Yakma, Televizyon Programcılığı, Kemençe, Resim, Halkoyunları, Güzel Sanatlara Hazırlık ve Konservatuara Hazırlık Kursları eğitim programı uyguluyor.

“Profesyonel bir eğitim veriyoruz”

Yeni döneme 800 kursiyer ve 18 eğitmenle başladıklarını söyleyen Arnavutköy Belediyesi Sanat Akademisi Koordinatörü Kerem Kuşçu: “Kurslara kayıtlarımız hala devam ediyor. Yaş grubu olarak ilkokul 5’inci sınıf ve üzeri öğrenciler ve yetişkinler başvuru yapabiliyor. Biz hobi kursundan çok akademiye öğrenci yetiştiriyoruz. Fakat herkes akademiye gitmek zorunda değil tabi. İki taraf içinde profesyonel manada fayda sağlayacak bir eğitim veriyoruz. İlgi olan ve kendini geliştirmek isteyen herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

“Arnavutköy’ün yerel radyosu olacak”

Yakın zamanda müzik prodüksiyon stüdyosu açacaklarını belirten Kerem Kuşçu şunları söyledi: “Çok amaçlı bir stüdyo olacak. Onun görüşmelerini yapıyoruz. Ocak ayı itibariyle faaliyete geçecek. İçerisinde radyo bölümümüz olacak. Arnavutköy’ün yerel radyosu olacak. Başta internet yayını şeklinde olacak sonra karasal yayına geçmeye çalışacağız. Televizyon Programcılığı dersimizin uygulamasını yine bu stüdyomuzda gerçekleştireceğiz. Bütün müzik branşları burada stüdyomuzdan faydalanabilecek. Kursiyerlerimiz isterse bireysel albüm bile yapabilecek. Ayrıca tiyatrocularımızla radyo tiyatrosu düşünüyoruz.”

“Konservatuara gitmek için eğitim alıyorum”

Sanat Akademisi’nde Opera ve Şan dersleri aldığını belirten kursiyer Erol Büyükduyak: “Konservatuara gitmek için burada eğitim alıyorum. Opera alanında da ilerde ülkemi bu anlamda temsil etmek istiyorum. Şu an Şan derslerim çok iyi gidiyor. Çok iyi bir müzik eğitim kursu burası” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?