Arnavutköy Belediyesi
336H, Artık İETT Bünyesinde Hizmet Verecek

336H, Artık İETT Bünyesinde Hizmet Verecek

03 Ocak 2019 Perşembe

Hadımköy Mahallesi vatandaşlarının yoğun talebi üzerine, 336H hatlı Özel Halk otobüsü artık İETT otobüsü olarak hizmet verecek.

Halk arasında yarım otobüs olarak bilinen 7 metre olan 336H hatlı Özel Halk otobüsleri yerini, 12 metrelik İETT otobüslerine bıraktı. Artık 8 tane 336H hatlı İETT otobüsü vatandaşlara hizmet verecek. Talepler doğrultusunda artık otobüs seferleri, Hadımköy TOKİ PTT’den hareket ederek Mescidi Selam’da son bulacak. Hattın yoğunluğu ve vatandaşların bu hatta sorun yaşamasından dolayı yapılan değişiklik kapsamında 20 dakikada bir araç hareket edecek. Ayrıca eskiden 2 bilet ücreti ödeyen vatandaşlar şimdi tek bilet ücreti ödeyecek.

“Ciddi Bir Talep Vardı”

336H hattının artık tramvay ile bütünleşmiş halde vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yasin Keskin şunları söyledi: “Yapılan değişikliğin sebebi vatandaşların memnuniyetsizliğiydi. Bu anlamda çok ciddi bir talep vardı. Başkanımızın desteği ve İETT’nin uygun bulması ile gerçekleşmiş oldu.

24 hatla günde 50 bin yolcuya hizmet veriliyor

Arnavutköy ilçesine Ocak ayından itibaren yapılan takviyeler ile birlikte %65 oranında artış yaşandı. Arnavutköy ilçesine hizmet veren 24 hat bünyesindeki 161 araçla günde ortalama 50 bin yolcuya hizmet veriyor. Arnavutköy’de hizmet veren hatlar şu şekilde:

144A - Deliklikaya / Ömerli Kiptaş - Avcılar Metrobüs

336 - Arnavutköy - Eminönü

336A - Balaban Köyü - Bayrampaşa Metro

336H - Hadımköy Toki PTT – Mescidi Selam

336K - Yeniköy / Karaburun – Mescidi Selam

336M - Arnavutköy – Mecidiyeköy

336T - Taşoluk – Cebeci

336MC - Bolluca/İmrahor-Cebeci

36AS - Arnavutköy - Sefaköy / Yenibosna Metro

36AY - Arnavutköy - Yenibosna Metro

36B - Bolluca / Boğazköy – Cebeci

36TC - Taşoluk Peron- Cebeci Peronlar

36CB - Cebeci Köyü - İstiklal Mahallesi

36D - Arnavutköy – Deliklikaya

36HT - Taşoluk Toki / Haraççı – Cebeci

36YS - Yassıören – Arnavutköy

418 - Hadımköy - Yenibosna Metro

HT18 - Hadımköy - Avcılar Metrobüs

48KA - Kemerburgaz – Arnavutköy

MK22 - Taşoluk-Fenertepe-Başakşehir Metrokent

36Y - Taşoluk-Yenikapı

144M - Deliklikaya-Mahmutbey

144B - Deliklikaya-Beylikdüzü

48M - Akpınar Köyü-Arnavutköy Peronlar

Her gün sabahları ekspres seferler yapılıyor

Taşoluk Yeşil Cami-Topkapı

Bolluca-Topkapı

Boğazköy-Topkapı

İstiklal Mahallesi-Topkapı

İmrahor-Topkapı

Mobiett ile artık her durak akıllı

Teknoloji ve bilişim alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, yeni bir mobil uygulaması geliştirdi. İstanbul toplu ulaşımında ihtiyaç duyulabilecek tüm ulaşım bilgilerine akıllı telefonlar aracılığı ile istenildiği an ulaşılmasını sağlayan harita tabanlı MobİETT uygulaması, IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirildi. MobİETT uygulaması sayesinde İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağının tamamı ‘akıllı durak’ haline getirildi.

Mobiett ile zaman kaybetmek yok

MobİETT uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, konum bilgilerini paylaştıklarında harita üzerinde çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Ayrıca, konum bilgisi paylaşılmadan da hat ve durak arama işlemleri yapılabiliyor. Arama işlemi sonunda seçilen hatta ait güzergâh harita üzerinde görülürken, hattın uğradığı durak bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa kaç dakika sonra ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak bilgilere hızla erişilebiliyor. Seçilen akıllı durağa ulaşan yolcular, o duraktan geçen hat bilgileri ile hangi aracın kaç dakika sonra geleceğini de duraklardaki ekranlarda ayrıca görebiliyorlar.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?