Arnavutköy Belediyesi
 Nuri Pakdil Kültür Merkezi Açıldı

Nuri Pakdil Kültür Merkezi Açıldı

21 Ocak 2019 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 82 eserden biri olan ‘Nuri Pakdil Kültür Merkezi’ açıldı. 650 tiyatro severi aynı anda ağırlayabilecek kapasitede olan kültür merkezinde yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sahnelenecek.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil’in adını taşıyan, vatandaşları sanatla buluşturacak kültür merkezi hizmete başladı. Kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı devasa merkez, içerisinde birçok salonu da barındırıyor. 28 bin 256 metrekarelik Kültür Merkezi’nin içinde Kapalı Otopark, Erkekler ve Kadınlar için Hamam-Sauna, Mescit, Kreş, Erkekler ve Kadınlar için Kapalı Yüzme Havuzu-Fitness, çok amaçlı salon, Konferans ve Tiyatro salonu yer almakta. 2 katlı inşa edilen 900 metrekarelik seyirci alanına sahip tiyatro salonu, 650 tiyatro severi aynı anda ağırlayabilecek. 320 metrekare olan tiyatro sahnesi, oyuncular ve her türlü dekor için oldukça uygun bir şekilde hazırlandı. Ulusal ve uluslararası kültür festivallerine ev sahipliği yapabilecek merkezin akustik düzenlenmesi de standartlara uygun yapıldı.

İBB Şehir Tiyatroları Arnavutköy’de

Kültür Merkezi’nin yapımına başlandığı dönemde ziyarete gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, ilçe belediyeler arasında tam kapsamlı böyle bir kültür merkezinin ender bulunduğunu belirterek, kompleksin açılışında kendisinin de yer alacağını ve açılışta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’ndan da bir oyunun sergileneceğinin sözünü verdi. Ayrıca Uygur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak Arnavutköy Belediyesi ile ortak çalışacaklarını ifade etti.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?