Arnavutköy Belediyesi
Osmanlı Haftası Avlu34’te Kutlanacak

Osmanlı Haftası Avlu34’te Kutlanacak

21 Ocak 2019 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi tarafından her yıl kutlanan Osmanlı Haftası, bu yıl da birbirinden güzel etkinliklerle Avlu34’te kutlanacak.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşun 720. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacak olan Arnavutköy Belediyesi, geçmişin izlerini geleceğe taşıyacak. Zembilcilik mesleği gibi tarihte yerini almış meslekler, geri dönüşebilir eşyalar ile gün yüzüne çıkacak.

Avlu34 Yaşam Merkezi’nden gerçekleştirilecek olan “Osmanlı Haftası Programında” Osmanlı el sanatlarına ait stantlar yer alırken resim, tezhip ve minyatür sergisi de vatandaşlar ile buluşacak.

Medeniyetten Geleceğe

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür Merkezi tarafından organize edilecek haftada, Osmanlı Dönemi’ne ait meslek gurupları ile geri dönüşümden elde edilen el işlemeciliği sanatları da görücüye çıkacak. Osmanlı insanın günlük hayatında önemli bir yeri olan hasırdan sepetler ise gazete kâğıtlarından işlenerek, can bulacak. Geri dönüşüm sayesinde yok olmaya yüz tutmuş zembilcilik mesleği ise yeniden insanların huzurunda olacak.

Osmanlı Lezzetleri Yeniden Sofralarda

Geleneksel Lezzetlerin de tanıtılacağı programda Boza, Salep, Kış Çayı, Osmanlı Çayı, Şifa Çayı, Biberiye Çayı, Yorgunluk Çayı, Safran şerbeti, Gül Hatmi şerbeti, Narçiçeği şerbeti, Nane Şerbeti, Lavanta Şerbeti, Sirkengebin Şerbeti, Portakal Şerbeti ve Türk Kahvesi de vatandaşların beğenisine sunulacak. 

Osmanlı Dönemi’nin tüm özelliklerinin yaşatılacağı programda, Osmanlıdan günümüze kadar gelen saray mutfağı da stantları süsleyecek. Ayrıca el işçiliğinin en güzel örneklerinin sergileneceği stantlar, alanda yer alacak. İğne oyasından kurdele nakşına, seramik sanatlarından cam sanatçılığına kadar birçok meslek gurubu da alanda hazır olacak.

Etkinlikler bu sene ilk defa yeni yerinde,  Avlu34 Yaşam Merkezi’nde gerçekleşecek. Gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve tarih bilincinin gelecek nesle aktarılması için düzenlenecek etkinlikler 26 ve 27 Ocak’ta saat 13:00’da vatandaşlarla buluşacak.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?