Ayşe Doğan Halter Şampiyonası'nda Türkiye Rekoru Kırdı

29 Ocak 2019 Salı

Denizli’de düzenlenen Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Halter Şampiyonası'nda Ayşe Doğan, 45 kilo büyüklerde Türkiye rekoru kırarak Şampiyon oldu.

Denizli Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlenen Naim Süleymanoğlu Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası, Türkiye geneli 33 il 47 kulüp 310 erkek ve 218 bayan ile toplam 528 sporcu katılımıyla tamamlandı. Denizli il protokolünün hazır bulunduğu şampiyonada Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar açılış konuşmasında konuklarına ve izleyenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye Halter Federasyonu 2019 Faaliyet programında yer alan şampiyonaya Arnavutköy Belediye Spor Halter takımı 16 sporcu ile iştirak etti. Büyükler kategorisinde sporcusu bulunmayan Halter takımı, genç ve yıldız sporcularla girdiği şampiyonadan 1 altın madalya kazandı. Ayşe Doğan kendisinden yaş ve tecrübe olarak üstün durumdaki sporcuları geçerek 9 Türkiye rekoruna imza attı. 45 kiloda piste çıkan sporcu ilk hakkında 63, ikinci hakkında 66, son hakkında 68 kilo kaldırarak koparma dalında 3 ayrı Türkiye rekoruna imza atmış oldu. Silkme müsabakalarında ilk hakkında 75, ikinci hakkında 78, son hakkında 81 kilo kaldırarak, 3 rekor daha kırdı. Toplamda 149 kilo ile rekorları altüst eden sporcu izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.