ARKUR, Çöken Binanın Arama Kurtarma Çalışmalarına Katıldı

17 Şubat 2019 Pazar

Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi ( ARKUR), İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken 8 katlı binanın arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

İstanbul'un Kartal ilçesi, Orhantepe Mahallesi, Sema Sokak'ta 8 katlı bina çöktü. 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin ise sağ kurtulduğu binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Binanın enkazında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, itfaiye ve sağlık ekipleri arama kurtarma çalışması yapıyor. Çalışmalara arama kurtarma köpekleri de eşlik ediyor. Olay yerinde sessiz olunması konusunda sürekli anons yapılıyor. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerken, sivil giriş çıkışlarına izin verilmiyor. Öte yandan, ambulanslar bölgede hazır bekletiliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından görevlendirilen Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi ( ARKUR) de olay yerine giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldı. AFAD tarafından gelen bilgilendirme yazısıyla harekete geçtiklerini belirten Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Birim Yöneticisi Deniz Gök: “Kartal’da bir binada çökme oldu. Orada 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 12 vatandaşımızda sağ kurtuldu. İlk etapta çok sayıda kurtarma ekibi olay yerine intikal etti. Fakat geceden beri yapılan yoğun çalışmalarda onlarında bir görev değişikliğine ihtiyacı oldu. AFAD’ dan gelen bilgilendirme doğrultusunda biz de ekibimizi hazırladık. Kartal’daki olay yerine gidip çalışmalara katılacağız” ifadelerini kullandı.

Genel HABERLERİ