Arnavutköy Belediyesi
Arama ve Kurtarma Ekibi, Çalıştaya Katıldı

Arama ve Kurtarma Ekibi, Çalıştaya Katıldı

17 Eylül 2019 Salı

Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR), AFAD tarafından düzenlenen “Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı”na katıldı.

Afetler ve engellilik alanında yol haritası çıkartmak amacıyla, AFAD koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi katkılarıyla Eskişehir’de “Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Risklerinin Azaltılması Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, afet risklerinin azaltılmasına ilişkin çalışmalar yapan uygulamacılar, araştırmacılar ve yöneticiler katıldı. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR) de bu önemli etkinlikte sunum yaptı. Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Birim Yöneticisi Deniz Gök, çalıştayda olası afetlerin özel gereksinimli bireyler için yaratabileceği risklerin azaltılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Belediyelerin görev ve sorumlulukları bulunmakta”

İstanbul’un afetler açısından yüksek bir riske sahip olduğunu vurgulayan Deniz Gök, şunları söyledi: “Olası bir afetin zararlarının azaltılması için de bireylerin “altın saatler” olarak adlandırılan ilk 72 saate hazır olması ve afet sonrası yardıma ihtiyaç duyacak kişilerle hızlı iletişimin sağlanması geçmiş dönem yaşanan afetlerde açıkça görülmekte. Afetlere karşı bireysel hazırlıkların yürütülmesinde ise 5393 Sayılı Kanun ile belediyelerin görev ve sorumlulukları bulunmakta. Belediyeler tarafından yürütülen afetlere hazırlık çalışmalarının, afetlerde dezavantajlı gruplar arasında yer alan ve günlük yaşam içerisinde başkalarının yardımına ihtiyaç duyan özel gereksinimli bireyleri de kapsaması gerekmekte.”

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?