Arnavutköy Belediyesi
Türkiye’de Her 6 Dakikada Bir Kişi Sigaradan Ölüyor

Türkiye’de Her 6 Dakikada Bir Kişi Sigaradan Ölüyor

21 Şubat 2019 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Ulusal Kanser Taramaları ve Sigara ile Mücadele’de” farkındalık oluşturmak için seminer düzenlendi. Programda özellikle sigaranın zararları konusunda bilgi verilirken Türkiye’de her 6 dakikada bir kişinin sigaradan öldüğü vurgulandı.

Arnavutköy Belediyesi, sağlıklı bireyler yetiştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kanser taraması ve sigarayla mücadele ile ilgili seminer düzenledi. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere birçok vatandaş katıldı. Dr. Hülya Güç ve Sağlık Memuru Zeynep Kahraman bu önemli programda Arnavutköylü kadınlara bilgilendirici sunumlar yaptılar. Bu tür seminerlerin kendilerine önemli katkılar sağladığını belirten vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Türkiye’de sigaraya başlama yaşı 15

Gerçekleştirilen programda sigaranın zararları konusunda şu bilgilere yer verildi: “Sigaradan dolayı; Türkiye’de her 6 dakikada bir kişi, günde 275, yılda ise en az 100 bin kişi hayatını kaybediyor. 1950’li yıllarda sigara içmeye çoğunlukla 18 yaşından sonra başlanırken, günümüzde 15-19 yaş arası gençlerin %40’ının bağımlı hale geldiği görülüyor. Kapalı ortamda sigara dumanına maruz kalmanın sigara içmeyen insanlarda kalp krizi ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Sigara dumanı çocuklarda ani bebek ölümleri, orta kulak ve solunum sistemi enfeksiyonları ile süreğen öksürüğün görülme sıklığını artırıyor. Anne karnında sigara dumanına maruz kalan bebekler ise düşük doğum ağırlıklı olarak doğmakta ve erişkin çağda akciğer ile ilgili rahatsızlıklara daha fazla yakalanıyor. Ayrıca sigara dumanına maruz kalmak, akciğer kanseri riskini %30 artırıyor.”

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?