Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Tanzim Satışlar Başladı

Arnavutköy’de Tanzim Satışlar Başladı

28 Şubat 2019 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gıda fiyatlarındaki yükselişi önlemek için hayata geçirilen tanzim satış uygulaması Arnavutköy’de başladı.

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla mücadele etmek üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla uygulamaya geçirilen tanzim satışları Arnavutköy’de de başladı. Daha önce İstanbul'da 50 noktada faaliyete geçen tanzim satış noktalarının üreticinin korunması gerekçesiyle Arnavutköy, Adalar, Şile, Çatalca ve Silivri'de kurulmayacağı söylenmişti. Fakat vatandaşlardan gelen yoğun talepleri dikkate alan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın devreye girmesiyle Arnavutköy'de de tanzim satışlar başladı. Tanzim satış noktası, Arnavutköy Merkez'de bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'na) kuruldu. Tanzim satış uygulaması üretici tarafında olduğu kadar tüketici tarafında da olumlu karşılandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) aracılığıyla Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Sakarya bölgelerinden alınan tarım ürünlerinin tanzim noktalarında satışı sürerken, satışların başlamasının ardından domates, patates, soğan, salatalık, patlıcan, patates, biber ve ıspanak gibi ürünlerin market fiyatları yüzde 50'nin üzerinde geriledi.

Vatandaşlar satışlardan memnun

57 yıldır İstanbul’da yaşadığını belirten Nuri Dalkılıç, Tanzim satışlardan dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Eskiden İstanbul’da hayat standartlarının düşük olduğunu ifade eden Dalkılıç: “Şükürler olsun hayatımızı en güzel yaşadığımız dönem, bu dönem.” dedi.

Tanzim Satış bölgesinde alışveriş yapan diğer vatandaşlar ise uygulamanın market ve pazarlardaki fiyatları düşürdüğünü söyledi. Satışların bu fiyatlarda devam etmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, satışlardan dolayı memnun olduklarını dile getirerek Belediye başkanı Haşim Baltacı’ya teşekkür ettiler.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?