Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de ‘28 Şubat’ Paneli

Arnavutköy’de ‘28 Şubat’ Paneli

28 Şubat 2019 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi tarafından Nuri Pakdil Kültür Merkezi’nde ‘Demokrasi Yolculuğumuzun Yüz Kızartıcı Durağı’ adlı panel düzenlendi.

Türk siyasi tarihinde ‘Postmodern Darbe’ olarak bilinen 28 Şubat döneminde yaşanan olayların gençlere aktarılması için Arnavutköy Belediyesi tarafından ‘Demokrasi Yolculuğumuzun Yüz Kızartıcı Durağı’ adlı panel düzenlendi. Panele; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, 28 Şubat Mağduru Star Gazetesi Köşe Yazarı Yakup Köse, ATV-A Haber Editörü Kenan Kıran ve Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Siyasi tarihimizin en unutulmaz elim olaylarından bir tanesidir”

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, “Sizlerin çağından geçen bir ağabeyinizim, büyüğünüzüm, amcanızım. Maalesef biraz sonra temas edilecek konulardan bir tanesi olan 28 Şubat mağduriyeti ve o dönemde yaşananlar bizlerin yaşadığı ve bugün hatırlamak dahi istemediğimiz özellikle yakın siyasi tarihimizin en unutulmaz elim olaylarından bir tanesidir.” dedi.

“Bütün hayallerin bir günde yıkıldığı günü tarif ediyorum”

Gençlere nasihatlerde bulunan Başkan Baltacı, “Az önce söyledim geleceğe dair çok önemli umutlar taşıyorsunuz diye. O dönemdeki büyükleriniz de aynı sizler gibi geleceğe dair umutlar içerisindeydi. Kiminin eğitim hayatı, kiminin sosyal ve kültürel hayatı, kiminin iş hayatı vardı. Bütün bunları bir çırpıda, bütün bu hayallerin bir günde yıkıldığı günü tarif ediyorum. Bugün geldiğimiz bu noktanın bizler için çok önemli olduğunu bilin. Hiçbirimiz bedel ödemeden bu günlere gelmedik. O bedelleri ödeyen büyüklerinize minnet duygularınızla; inançlarınıza, davanıza, milli hedeflerinize ve ülkülerinize sahip çıkın.” diye konuştu.

Panelde; açılış konuşmasını yapan Başkan Haşim Baltacı’dan sonra Yakup Köse, Kenan Kıran ve Murat Alan, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlattılar. Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan moderatörlüğünde gerçekleşen panelin sonunda öğrenciler, konuklara merak ettikleri konulardaki soruları sordular.
 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?