Arnavutköy Belediyesi
ARKUR ve YARKUR’ dan Ortak Deprem Tatbikatı

ARKUR ve YARKUR’ dan Ortak Deprem Tatbikatı

17 Eylül 2019 Salı

Deprem haftası dolayısıyla Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi ve Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği tarafından Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu’nda ortak deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
   

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu’nda ortak deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. ‘Afetlerde Rekabet Olmaz’ sloganıyla gerçekleştirilen tatbikata, Arnavutköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ARKUR) ve Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği (YARKUR) katıldı.

“Ortak bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik”

Ortak tatbikatın önemine değinen Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Birim Yöneticisi Deniz Gök: “Bilindiği üzere ülkemizde her yıl 1-7 Mart Deprem Haftası olarak kutlanmakta. Biz de etkinlikler kapsamında Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu’nda deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. YARKUR ve ARKUR ekibimiz ortak bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

“Çok heyecanlı geçti”

6. Sınıf öğrencisi Onur Çağlar tatbikatla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti: “Biz 2 arkadaş kapının önünde durduk. Diğer arkadaşlar hayat üçgeni yaptılar. İlk siren çaldığında çok heyecanlıydık. Ondan sonra heyecanımız korkuya dönüştü. Öğretmenimiz, ‘yavaş adımlarla çıkın’ dedi. Biz çıktıktan sonra dışarda herkes toplanmıştı. İtfaiye ve ambulanslar gelmişti. Bazı arkadaşlar yaralıyken kurtuldu. Bazıları ise halatlarla aşağı indirildi. Bazı öğretmenlerimiz de itfaiyeyle kurtarıldı. Çok heyecanlı geçti.”

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?