Arnavutköy Belediyesi
Haber Sunucusu Cem Öğretir ARGEM’de

Haber Sunucusu Cem Öğretir ARGEM’de

14 Mart 2019 Perşembe

Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Medya Okur Yazarlığı’ programına ATV Haber Sunucusu Cem Öğretir katıldı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Öğretir: “Türkiye’deki en büyük sorun, insanların kendisini doğru anlatamamasıdır.” dedi.

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkez’i (ARGEM)  ‘Medya Okur Yazarlığı’ programı kapsamında; medya alanında önemli işlere imza atan isimleri, gençlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bolluca ARGEM’de düzenlenen etkinliğin konuğu Cem Öğretir oldu. Öğretir, kariyer basamaklarındaki dönüm noktalarını anlatarak gençlere tavsiyelerde bulundu.

“Türkiye’deki en büyük sorun, insanların kendisini doğru anlatamaması”

Beden dili ve ses tonunun çok önemli olduğunu vurgulayan Cem Öğretir: “Dinletmek çok önemli. Hangi mesleği yaparsanız yapın. Ses tonunuz ve beden diliniz iyiyse o mesleği çok iyi yaparsınız. Çevrenize şöyle bir bakın. Başarılı insanların çok iyi konuştuklarını fark edeceksiniz. Doktor da olsanız, avukat da olsanız ya da çok daha farklı bir meslekte yapsanız kendinizi insanlara anlatmak zorundasınız. Sadece iş yerinde değil, evde de aynı şekilde olacak. Bir çocuğun eğitimi çok önemli. Ben hep şunu söylüyorum. Türkiye’deki en büyük sorun, insanların kendisini doğru anlatamaması. Biz çocuklarımıza eğitim öğretim hayatında galiba konuşmayı aşılayamıyoruz. Bize hep şunu öğrettiler. Çiçek gibi olun. Susun. Hiç konuşmayın. Ortaokulda da lisede de hep bu şekilde oldu. Ama üniversiteye gittiğimizde bize hep konuş dediler. Onca yıl konuşmamış çocuk üniversiteye geldiğinde konuşması mümkün değil. İnsan, kendi sesine yabancılaşmaya başlıyor. İşte bu yaşlardan sonra, kişisel gelişiminize, beden dilinize çok önem vermelisiniz. Ben haber spikeriyken, kayınpederim vefat etti. Eskişehir’de bir tavukçu dükkânı vardı. O tavukçu dükkânın çalışması gerekiyordu. O tavuklar satılacak, dükkân kapanacaktı. Eşimin ailesinin paraya ihtiyacı vardı. Ben hiç tavuk satmayı bilmem. Esnaf hiç olmadım. Ama ses tonumu ve beden dilimi kullanırsam iyi satış yapabileceğimi biliyordum. Rahmetli kayınpederimden daha çok satış yaptım. İkna etmek önemli. İnsanları ikna ederseniz her şeyi yapabilirsiniz.” şeklinde konuştu. 

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?