Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköylü Özel Çocuklara Sevgi İzi

Arnavutköylü Özel Çocuklara Sevgi İzi

03 Nisan 2019 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında ‘Sevgi İzi’ projesi ile özel çocukların güvenliğine yönelik çalışmayı hayata geçirdi.

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde özel çocuklara yönelik çalışmayı hayata geçirdi. Engelli vatandaşların güvenliğine yönelik gerçekleştirilen ‘Sevgi İzi’ etkinliğiyle 13 engelli bireyin bileklerine dövme yapıldı. Dövme için verilen rakamların içeriğinde engelli vatandaşların kimlik numarası, adres bilgileri ve veliye ait telefon numarası yer alırken bu bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü’nün veri toplama tabanında gizli tutuluyor. Aileler, çocukları kaybolduğunda, hastanelerden ve karakollardan bileklerine yazılan numaralar sayesinde daha kolay bulabilecek. Gerçekleştirilen projeden dolayı memnun olduklarını dile getiren aileler, Arnavutköy Belediyesine teşekkür ettiler.

Aileler, AYEM’den aldıkları hizmetten memnun

AYEM’den birçok hizmet aldığını dile getiren Hasan Demir: “AYEM’in hizmetlerinden dolayı mutluyuz. Gayet güzel hizmetleri var. Sevgi İzi uygulaması çocuklarımızın kaybolmaması ve kaybolsalar dahi bulabilmemiz açısından güzel bir proje.” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen projeden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Aynur Salla ise:  “Biz kendimiz bu uygulamayı yapacaktık. AYEM tarafından yapıldığı için çok memnunum. Çocuğum buraya kayıtlı her imkândan yararlanıyoruz.” dedi.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?