Arnavutköy Belediyesi
Fatih Selek Öğrencilerle Buluştu

Fatih Selek Öğrencilerle Buluştu

05 Nisan 2019 Cuma

Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Medya Okuryazarlığı’ programı tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek, medyanın önemini ve sosyal medyanın zararlarını anlattı.

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkez’i (ARGEM)  ‘Medya Okuryazarlığı’ programı kapsamında; medya alanında önemli işlere imza atan isimleri, gençlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Haraççı ARGEM’de düzenlenen etkinliğin konuğu, Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek oldu. Selek, öğrencilere medyanın önemini ve sosyal medyanın zararlarını anlattı.

“Medya, dördüncü kuvvettir”

Sosyal medyanın özellikle şiddeti meşrulaştırdığını belirten Fatih Selek: “Biz geleneksel medya olarak şiddet içerikli şeyleri paylaşmıyoruz. Gazetede aile içi çarpık ilişkiler gibi bir takım şeyleri basmıyoruz. İnsanların vicdan duygusunu tahrip edecek haberler yapmıyoruz. Ama sosyal medyada bunlar paylaşılıyor. Medya, kamuoyu oluşturmaz. Medya, kamuoyunda oluşan bilgilerin serbestçe dolaşmasını sağlar. Medya; Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra dördüncü kuvvettir. Sosyal medyada, televizyonda ve gazetelerde yer alan haberlere karşı uyanık olmanız lazım. Haberleri okurken; Neden bu başlık atılmış? Neden böyle bir ifade kullanmışlar? Diye sorgulamanız lazım.” ifadelerini kullandı.  

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?