Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Mezuniyet Heyecanı

Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Mezuniyet Heyecanı

16 Nisan 2019 Salı

Her yaştan vatandaşa birçok alanda eğitim hizmeti sunan Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı. 

Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Geleneksel Yılsonu Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri’ açılış töreni düzenlendi. Yaygın eğitimin önemini özümsemiş, örgün eğitim sistemi dışına çıkmış vatandaşlara yaşı ne olursa olsun ihtiyaç duydukları alanlarda önemli çalışmalar yürüten Arnavutköy Halk Eğitimi Merkezi, binlerce vatandaşa eğitim hizmeti sunmanın gururunu yaşıyor. Çalışmalar doğrultusunda 2018/2019 eğitim öğretim yılında; Halk Eğitim Merkezi’ndeki 918 kursla, 24 bin 889 vatandaşa hizmet sağlandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ sayesinde binlerce Arnavutköylü vatandaş okuma-yazma öğrendi. Avlu34 Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkanı Haşim Baltacı, mahalle muhtarları, kurs müdürü, meclis üyeleri, dernek başkanları, çok sayıda kursiyer ve vatandaş katıldı.

“Kadın kursiyerlerimizin sayısının çok olmasını önemsiyorum”

Yaygın eğitimin önemine dikkat çeken Kaymakam Ahmet Odabaş: “Yaygın eğitim beşikten mezara devam eden, en büyük ayağını halk eğitim merkezlerinin oluşturduğu ve herkesin faydalanmasına açık bir eğitim sistemidir. Yaygın eğitim kapsamında kursiyerlerimizin yapmış oldukları eserlerin, sergi açılışını hep birlikte yapacağız. Burada daha çok kadınlarımızı görüyoruz. Açılan kurslara katılan kadın sayımız neredeyse tüm kursiyerlerin 3 te 1’i kadar. Kadın kursiyerlerimizin sayısının çok olmasını önemsiyorum. Bu kurslara katılan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydası olandır”

Mezuniyet töreninde konuşan Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Bugün önemli bir çalışmanın tanıtımı vesilesi ile bir aradayız. Eğitim hayatın her alanında, her safhasında var. İnsanın öğrenmeye olan ihtiyacı sadece belli dönemlere ait değildir. Belli dönemlerde kaçırdığı şansını yeniden elde edebileceği ilerleyen yaşlarında ve hayatlarında yine elde edeceği imkânları var. Demek ki gayret edilirse, istenirse çok hayırlı ve önemli sonuçlar elde edilebiliyor. İnanç değerlerimizden şunu çok iyi biliyoruz, insanların en hayırlısı, insanlara faydası olandır” ifadelerini kullandı.

Birçok vatandaş okuma-yazma kursundan faydalanıyor

Halk Eğitimi Merkezi’nde okuma-yazma eğitimi alan Kursiyer Fatma Hoca: “Türkiye ile aramızda bir fark var. O da dil farkı. Halk Eğitim Müdürümüzün açtığı Türkçe kursu ile bu fark da ortadan kalktı. Şu anda Suriyeli arkadaşlarımla kursa katılıyoruz. Bu imkânı biz sağlayan Halk Eğitim Müdürümüze ve öğretmenimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyer Hevin Bakır ise: “Otobüse binip bir yere gidemiyordum. Hastaneye giderken zorluk çekiyordum. Kendi işimi bile kendim halledemiyordum. Ta ki Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri bana ulaşana kadar. Beni okuma yazma kursları hakkında bilgilendirip, kursa kaydımı yaptılar. Öğretmenimin yardımıyla şimdi okuyup yazabiliyorum. Çocuklarımın derslerine yardımcı olabiliyorum” diye konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?