Arnavutköy Belediyesi
Meydanlar ve Caddeler Renklendi

Meydanlar ve Caddeler Renklendi

24 Nisan 2019 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanında hayata geçirilen peyzaj çalışmaları Arnavutköy’e ayrı bir hava kattı.

Arnavutköy Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanına diktiği binlerce çiçek, baharın gelişiyle kendini gösterdi. Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce sonbahar ayında ekimi gerçekleşen çiçekler; sarıdan kırmızıya, mordan beyaza her renkte ilçeyi süslemek için çiçek açmaya başladı. Arnavutköy’e daha yeşil bir görüntü kazandırmak için çalışmalar yürüten Arnavutköy Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan meydanlara ve caddelere çeşitli çiçekler dikti. Dikilen; menekşe, çuha, papatya ve lale ilçeye güzellik kattı.

İstanbul’un simgesi: Lale

Arnavutköy’ün meydanları ve caddelerinde laleler daha çok göze çarpıyor. Çalışmalar kapsamında 375 bin 350 adet lale dikildi. İstanbul ile bütünleşmiş ve İstanbul’un simgesi haline gelmiş olan lale, tarihte önemli yer kaplamış bir bitki olmasından ve ilkbaharın geldiğini müjdelemesinden dolayı peyzajda en sık kullanılan çiçeklerden biri. Rengârenk, asil ve gösterişli bir bitki olması nedeniyle insanları cezbediyor.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?