Arnavutköy Belediyesi
Başkan Baltacı Vatandaşlarla İftar Açtı

Başkan Baltacı Vatandaşlarla İftar Açtı

17 Mayıs 2019 Cuma

Arnavutköy Belediyesi tarafından Bolluca Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarına binlerce vatandaş katıldı. Oruçların birlikte açıldığı bu önemli iftar programında Belediye Başkanı Haşim Baltacı vatandaşları yalnız bırakmadı.

Arnavutköy Belediyesi’nin mahallelerde kurduğu iftar sofraları vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Aynı sofrada bir araya gelen vatandaşlar, birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarlarından biri de bu yıl Bolluca Mahallesi’nde gerçekleşti. Binlerce vatandaş aynı anda iftar açtı. Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Aileleri, akrabaları ve komşuları bir araya getiren bu önemli programda vatandaşları yalnız bırakmadı.

“Ramazanda sosyal yardımları artırıyoruz”

Ramazan ayında sosyal yardımların arttırıldığını belirten Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Belediyemiz her zaman olduğu gibi ramazanda da biraz daha yoğunlaştırarak sosyal yardımları artırıyor. Mali durumuna göre tespit ettiğimiz ailelere düzenli olarak yaptığımız yardımlar var. Belediye çalışanlarımızı organize ederek özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların evine giderek yapmış olduğumuz ziyaretlerde var. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızın ihtiyacına göre bir takım yardımlarda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. 

“Her kesimden vatandaşları bir araya getiriyoruz”

Sokak iftarlarının önemine vurgu yapan Başkan Haşim Baltacı: “İftar sofraları ilk hazırladığında ihtiyaç sahibi vatandaşların davetiyle başlamıştı. Ama daha sonra çok önemli bir sosyal yönünün olduğunu gördük. Mahalle buluşmaları şekline dönüştü. Her kesimden vatandaşımızın yan yana gelmesini temin etmek için bir sebep olarak görüyoruz. Bu anlamda yıllardır böyle yapıyoruz ve devam etmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

“Her akşam 2 noktada kültürel etkinliklerimiz var”

Sokak iftarları dışında ramazan ayı boyunca kültürel etkinliklerin yapıldığını söyleyen Başkan Baltacı: “Ramazanın ruhuna uygun her akşam 2 noktada kültürel etkinliklerimiz var. Genelde iftardan yarım saat sonra başlayıp teravih vaktine kadar devam eden zaman diliminde oluyor. Buralarda genelde hafta içi çocuklarımızın eğitimine ve eğlencesine yönelik bir takım programlar ağırlıklı oluyor. Yine hem hafta içi hem de hafta sonu bir takım kültürel programlar oluyor. Özellikle dini programlar ve kişisel eğitime yönelik programlar oluyor.” ifadelerini kullandı.  

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?