Arnavutköy Belediyesi
Bakan Soylu Arnavutköy'de Muhtarlarla Buluştu

Bakan Soylu Arnavutköy'de Muhtarlarla Buluştu

24 Mayıs 2019 Cuma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Arnavutköy’de istişare toplantısı kapsamında muhtarlarla bir araya geldi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Arnavutköy’de 36 muhtarla bir araya geldi. Belediye binasında yapılan toplantıya Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da eşlik etti. Kadına şiddet, uyuşturucu, asayiş olayları gibi birçok meseleyi ele aldıklarına dikkati çeken Soylu, "Her ilçenin özel sorunları olduğunu, her ilçede atmamız gereken birtakım adımlar olduğunu öğreniyorum. Büyükşehir ve metropolleri elinizden kaçırırsanız bir daha tutamazsınız. Meseleler büyür. İstanbul'da vatandaşla devlet, vatandaşla belediye arasında sorunlardan kaynaklanan sürtünmeyi en aza indirmek zorundayız. İstanbul'u en huzurlu kent haline getirmek zorundayız. İstanbul'daki bekçi sayımızı 5 binin üzerine çıkarıyoruz." diye konuştu. Muhtar, bekçi, karakol konseptini İstanbul'a oturtacaklarını kaydeden Soylu, "Polis sayısını da artırıyoruz. Son mezun verdiğimiz 2 bin 500 polisin 2 binini daha İstanbul'a gönderiyoruz. Ağustos ayında mezun vereceklerimizin de 3 binini İstanbul'a gönderiyoruz. Gelecek bin 200 bekçi ve polis amirlerinden de göndereceklerimizle, hakikaten İstanbul'un polis ihtiyacının bir bölümünün, yani FETÖ'den dolayı arındırdıklarımız da dahil olmak üzere." ifadelerini kullandı.

"YSK iddia ettiğimiz meseleleri gerekçeli kararında ortaya koydu"

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararını da değerlendiren Bakan Soylu, "Gerekçeli karar tam da bizim söylediğimiz ve iddia ettiğimiz meselelerin tamamını ortaya koydu. Tartışma şu: YSK 7 kişi seçimin tekrarlanması konusunda karar verdi. 4 kişi de tekrarlanmaması konusunda karar verdi. Şimdi herkes işine gelen tarafını öne çıkartmaya çalışıyor. Seçimin tekrarlanmasına karar verenlerin niçin karar verdiklerine bakmak lazım. Aynen dediğimiz gibi sandıklarda mühürsüz çıkan oylar, sandık başkanlarından kamu görevlisi olmayanlar, sayım döküm cetvellerinden sandık torbaları içerisinde tutanak bulunmayanlar... Bütün bunların üzerinden 30 bin 280 oy üzerindekilerin bir şekilde sonuca tesir edecek açıdan tespit edilemeyen sonuçlarla oluştuğunun hükmünü bir şekilde değerlendirerek ortaya koydu." dedi.

Seçimlerden, İstanbul’un güvenliğine kadar birçok konunun konuşulduğu toplantı esnaf ziyaretleriyle devam etti. Hadımköy Mahallesi ve Taşoluk Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, ziyaretten sonra da Arnavutköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (Avlu34 AVM) hemşehrileriyle buluştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?